|
Kızılcık Marmelatı |
 |
hanımeli
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc20063
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2007
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kızılcık
1,5 kg toz şeker
2 bardak su
1 limon suyu
1- Kızılcıkları yıkayın. Kevgire alıp suyunun süzülmessini bekleyin.
2- Sonra kızılcıkları bir tencereye koyup 2 bardak su ilave edin.
3- Kapağını kapayarak, kızılcıklar iyice yumuşayana kadar pişirin.
4- Sonra kızılcıkları ince delikli bir süzgeçten eze eze geçirin.
5- Süzgeçten geçmiş kızılcıkları bir tencereye koyun.
6- Toz şeker ve limon suyunu da ilave ederek, 10-15 dakika karıştırarak pişirin.
7- Ateşten alıp karıştırarak soğutun.
8- İyice soğuduktan sonra kavanoza koyup, serin bir yerde muhafaza edin.
ML® Kızılcık Marmelatı için tıklayın
ML® Kızılcık Marmelatı (görsel)
|
Kızılcık Marmeladı |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc21353
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008
3,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kızılcık
3,5- 4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
Kızılcıklar yıkanır. Kevgirden geçirilip şeker konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir. Limon suyu veya limon tuzu konur. Soğuyunca kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılır.
|
Kızılcık Marmelatı |
 |
kumbara
Aşçı

Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24009
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
22,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kızılcık
1 limon
1,5 kg şeker
Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzünüz. Tencereye koyup, 1 fincan su ilave ederek bir iki taşım kaynatınız. Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak, kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice eziniz. Daha sonra elle devam ederek sadece çekirdekleri ve kabukları kalıncaya kadar ezip geçirinizi. Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta hararetli ateşte kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamına yakın 1 limonun suyunu da ilave ederek bir iki taşım kaynatarak ateşten alınız.
Not: Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan da kevgirden geçirerek kızılcık marmelatı yapabilirsiniz.
|
Kızılcık Marmelatı |
 |
sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc67970
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kg kızılcık
1 kg dan biraz fazla Şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Derince bir tencere 1 çay bardağı ılık su ile kızılcıklar tencereye alınır.çekirdekleri ayrılıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Ilıyınca bir tencere üzerine delikli kevgir yerleştirilir. Pişmiş kızılcıklar sürtülerek püre hali elde edilir. Püre ve şeker bir derin çelik tencerede karıştırılır, şeker eritilir. Karışım önce harlı sonra yavaş ateşte 10-15 dk pişirilir (delikli kepçe ile köpüğü alınız ). Ocaktan alınmasına yakın limon tuzu eklenir.Sıvı kıvamlı marmeladınızı geniş emaye veya cam kaba alınız. Güneşte üzeri tülbent örtülü şekilde 2-3 gün temiz ve tozsuz ortamda sık karıştırarak güneşte pişiriniz.
|
|