|
Çilekli Limonata |
 |
dobik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74745
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2012
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı limonata
2 su bardağı çilek suyu
1 su bardağı ekşi elma suyu
1 çorba kaşığı zencefil suyu
Tüm malzemeyi karıştırın. İçeceği servis bardaklarına paylaştırın. İsterseniz limonata yapmak için 4 limonun suyunu ve 2 limon kabuğu rendesini 1 çay bardağı şekerle iyice çırpın daha sonra bir süzgeçten geçirip bardaklara paylaştırın. Taze çilek ile süsleyip servis yapın.
|
Çilekli Limonata |
 |
Nesli
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76381
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
3,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 limon
500 gram çilek
2 litre su
1i5 su bardağı şeker
5 yaprak nane
1 çay bardağı böğürtlen
Limonun suyunu sıkmadan önce kabuklarını iyice yıkayıp rendeleyin. Sonra suyunu sıkıp bir kabın içine alın. Şekeri limon kabuklarıyla ovalayıp üzerine limon suyu dökün, ardından süzün. Çilekleri, böğürtleni ve naneyi ezip içine ekleyin. Bir saat kadar bekleyip üzerine su dökün, isterseniz süzgeçten geçirip servis yapın.
|
Çilekli Limonata |
 |
şaduman
Aşçı

Kayıt: 11.08.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc127487
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2017
784 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
9 adet limon
12 adet büyük boy çilek
1.5 su bardağı su
İsteğe bağlı bitkisel tatlandırıcı ya da 2 yemek kaşığı bal
Taze nane
Buz
Limonların suyunu sıkın, daha sonra 4-5 tanesinin kabuğunu içine rendeleyin. Suyu üzerine ekleyin. Çilekleri ortadan ikiye kesip karışıma ilave edin. Dolapta bir gün bekletin. Servis ederken buz ve taze nane yaprakları ekleyin.

|
Çilekli Limonata |
 |
yirmialtı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141916
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
300-350 gram çilek
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet limon
1 litre su
Çileklerin saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız çilekleri blender'a koyun. Limonları sıkın ve çileklerin üzerine ilave edin. Toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek blender'ı çalıştırın. Çilekler tamamen parçalandıktan sonra kalan suyu ekleyip blender'ı 1-2 dakika daha çalıştırın.
Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1 saat bekletin. Dilerseniz içine buz koyarak servis edebilirsiniz.

|
Çilekli Limonata |
 |
yirmialtı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141917
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
510 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2,5 su bardağı limon suyu
2,5 su bardağı soğuk su
1 su bardağı toz şeker
500 gram çilek
1 tutam tuz
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 adet limonun kabuğu
2 su bardağı su
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp ocağa koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar bekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Çilekleri ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra dörde bölün. Derin bir kabın içine şekeri ilave edip üzerine çilekleri koyun. Bu halde 1 saat kadar çileklerin suyunu salması için bekletin. Bir saat sonunda hepsini süzgeçten geçirin. Limonata yapımında sadece bu çilek suyu kullanılacak.
Limon suyunu, tuzu, süzdüğünüz çilek suyunu ve soğuyan şerbeti aynı kap içinde karıştırın. En son soğuk suyu ekleyin. Soğuk su miktarını damak zevkinize göre istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
(Suyu çıktıktan sonra kalan çilekleri isterseniz blender'dan geçirip daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuda saklayabilirsiniz.)

|
Çilekli Limonata |
 |
yirmialtı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141918
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
501 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram çilek
2 adet limon
Yarım bardak toz şeker
2 litre su
Taze nane yaprakları
Limon ve çilekleri temizleyip bir gece önceden dondurun. Ertesi gün buzluktan çıkarıp hafifçe erimesini bekleyin.
Limon ve çilekleri şekerle beraber robottan geçirin. Büyükçe bir şişede veya kapta su ile birleştirip şeker eriyene kadar bir süre karıştırın. Karışımı bir tülbentten geçirip süzün.
İçine taze nane yaprakları atıp buzdolabında dinlendirin.

|
Çilekli Limonata |
 |
ilay
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.01.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147995
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2020
349 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yatak limonu
3 bardak kaynar su
2 bardak çilek suyu
1 bardak toz şeker
Limonların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Elde ettiğiniz limon kabuklarını ve limon suyunu, bir bardak şekeri ağzı kapalı bir kaba boşaltın. Üzerine sıcak suyu ve çilek suyunu da ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın. 1 saat kadar sonra çıkarıp üzerine mutfak robotunda püre haline getirdiğiniz çilekleri ekleyin ve tekrar buzdolabına koyun. Dilediğiniz zaman çıkarıp ince bir süzgeçten geçirin. Limon dilimleri ve taze nane ile süsleyip servise hazır hale getirin.

|
Çilekli Limonata |
 |
bidik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc152417
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020
155 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram çilek
4-5 bol sulu limon
1 su bardağı toz şeker
1-1,5 litre soğuk su
Çilekleri iyice temizleyip yıkadıktan sonra blendera atın. Limonların suyunu sıkıp çileklerin üzerine ilave edin.
1-2 tur karıştırdıktan sonra toz şeker ve 1 bardak su ilave edip püre haline gelene kadar karıştırın.
Püreniz hazır olduğunda kalan suyu da ekleyip karıştırın.
Limonatanız hazır! Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Dilerseniz sürahinin içerisine 2-3 yaprak taze nane ve yarım yeşil elmayı dilimleyerek de ekleyebilirsiniz. Oldukça güzel bir koku ve lezzet katar.

|
|