Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Rus Mutfağı (4 adet - 65,211 defa bakıldı)

Rus Mutfağı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Rus Mutfağı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39306
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
1,698 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.lezzetsirri.com

Ruslar günde üç öğün yerler. Kahvaltıyı çok kuvvetli yapan Ruslar bu öğünde, yumurta, tereyağı, peynir, sucuk ve ekmek yerler. Yanında ise çay veya kahve içerler. Kırsal kesimde aileler sabahları çorba içer.
Öğle yemeği Ruslarda çok önemlidir. Bu öğünde önce çorba içerier. Ruslar "çorba içmek" yerine "çorba yemek" derler. Bunun nedeni belki de Rus çorbalarının daha hol malzemeli ve daha koyu olmasıdır. En önemli çorbaları ünlü "Borşç" (borç) çorbasıdır. Çorba Rus Muıfağı'nın en önemli yemeklerinden biri olduğu için hemen hemen 500'den fazla çeşidi vardır. Çorbadan sonra esas yemek olarak bir et yemeği, yanında da patates yenir.
Rus Mutfağı ete dayalı bir mutfaktır. Genelde sığır eti, kümes hayvanları, koyun etleri tüketilir. Geniş av sahaları bulunduğu için de av hayvanları mutfağın zengin bir bölümünü teşkil eder. Av hayvanları içinde tavşan, ceylan, geyik, yaban ördeği ve yaban kazı en çok avlananlardır.
Bu mutfakta sebze olarak en çok salatalık, havuç, soğan, sarımsak, bal kabağı, şalgam, kırmızı pancar, patates ve lahana tüketilir.
Çin, Arap, Türk ve Fransız Mutfaklarından etkilenmiş olan Rus Mutfağı, çeşitlilik açısından çok zengindir. Çok değişik etnik grupların yaşadığı Rusya'da mutfak bölgelere ve etnik gruplara göre değişkenlik gösterir. Ülke yüzölçümünün çok geniş olması nedeni ile eskiden, özellikle kışın ulaşım zor olduğu için, tabii ki bölgeler arası yemek kültürü değişimi yeteri kadar hızlı olamamıştır. Zaten Rusya'nın karakteristik bir özelliği halkını teşkil eden grupların kendi geleneksel alışkanlıklarını ve kültürlerini korumuş olmalarıdır. Ayrıca ulaşım güçlüğü bölgeler arasındaki yeme alışkanlığını büyük ölçüde belirleyen sebze ve meyve ticaretini de etkilemiştir.


Rus Yemek Çeşitleri

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc110588
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2015
1,529 defa indirildi / yazdırıldı




Dr. Mehmet AKMAN Dr. Mustafa METE
Türk ve Dünya Mutfakları


Soğuk iklimin tüm varlığım hissettirdiği Rus mutfağında, bu nedenle sınırlı sayıda sebze kullanılmaktadır. Soğuk iklime adapte olan patates, lahana, pancar ve havuç Rus mutfağının başlıca sebzeleri durumundadır. Rusya’nın tüm dünyaca bilinen ünlü "Borşç Çorbası" bu sebzeleri kullanılarak yapılır. Rusya’da yazlan soğuk hazırlanan Borşç Çorbası sık tüketilen bir yiyecektir.
Rusya'da nehirlerin, göllerin çok olması ve Avrupa'nın en uzun nehri Volga'mn bu ülke sınırları içersinde bulunması, balıkçılığın gelişmesine neden olmuştur. Rus mutfağında çok fazla balık yemeği yarılmaKtadır. Balıklar tuzlanmış olarak veya fırında sebze ile birlikte hazırlanır. "Chastikovaya havyan" Rusya'nın en popüler balık yemeklerinden oh isidir.
Kırmızı et olarak en çok dana eti kullanılır. Et kıyma olarak çok kullanılmaz. Kümes hayvanlan ise Rus mutfağında çok kullanılır, fakat yumurta tüketimi çok sınırlıdır. Yoğurt tüketimi ise Türk asıllı olanlar arasında yaygındır. İlkbahar festivalinde ve Paskalya'da kaz dolması, düğünlerde hindi, doğum günlerinde ise tavuk yemekleri hazırlanır.
Rusya'da beyaz pirinç hemen hemen hiç kullanılmaz. Buna karşın siyah pirinç ve bulgur çok kullanılır. Ekmek olarak daha çok çavdar ekmeği tüketilir.
Bu mutfakta baharatın pek fazla yeri yoktur. Hardal hemen her yemekte yer alır. Turşunun ise ayrı bir yeri vardır. Hatta mutfağın baş tacı denilebilir. Meyve suyu ve nişasta kullanılarak yapılan Rusların kompostosu "kisel" elma, armut, vişne veya kayısıdan yapılır. Ülkemizde yetişmeyen Brusnika, Klyuvka, Çemika gibi ekşi meyvelerinde kompostosu hazırlanır. Bunların dışında meyve olarak en çok elma ve nar tüketilir.



Rus Mutfağı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40820
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2009
1,514 defa indirildi / yazdırıldı




Kültür ve Turizm Bakanlığı

Rus salatası ile tanınırlar. Patates, lahana gibi kış sebzeleri diyette ağırlığı Borç çorbası lahanadan oluşturur.Bizde yapılan Borç çorbası lahanadan yapılır. Salatalarda havuç, turp kullanırlar.
Daha çok çavdar ekmeği tüketirler. Tuzlu ve füme balık tüketimi yaygındır. Meyvelerden en çok elma ve nar tüketilir. Çok çeşitli turşuları vardır. Başta lahana turşusu gelir. Yoğurt tüketimi, Türk asıllı olanlar arasında yaygındır.


Rusya Mutfağı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 9115
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159971
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2021
138 defa indirildi / yazdırıldı




Rusya farklı kültür ve damak tatlarını barındıran ve imparatorluk dönemi ihtişamını sergileyen zengin bir mutfağa sahiptir.
Rus Mutfağında deniz mahsulleri, tavuk, mantar, çilek ve bal doğanın sunduğu zenginliklerdendir. Çavdar, buğday ve darı çoğunlukla ekmek ve krep için kullanılmaktadır.
Rus Mutfağının özünde çorbalar, balık ve etten yapılan yemekler yer almaktadır. Ayrı mutfak kültürlerini bir arada bulunduran sentez bir mutfak olmasına rağmen Rus Mutfağının en büyük ortak özelliği, ülkenin hemen hemen her yerinde yetişen aromatik otlar ve baharatlardır. Dereotu, anason, nane, soğan, sarımsak; tarçın, tarhun otu, karabiber, safran gibi bileşenler tatlı ile tuzlu su balıkları ile et ve sebze yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Kuzey Rusya'da "shchi" (lahanalı ve balşıklı bir çorba), lahanalı yemekler ve çoğunlukla arpa ile yapılan yemekler tercih edilir.
Don Bölgesi'nde "ucha" denilen ve domatesle yapılan balık çorbası.
Güney Rusya'da ise dünyaca ünlü "borsc çorbası" meşhurdur.
Ormanlık bölgelerde av etleri, tütsülenmiş etler, kurutulmuş balıklar, mantar ve orman yemişleri çok tüketilmektedir. Mantar, hemen hemen her yemekte yer almaktadır.
Tatlılar, yaban mersini ve ribes gibi orman yemişleri ve balla yapılmaktadır. Bal, ayrıca Sibirya'nın bazı bölgelerinde de kullanılmaktadır.
Rus Mutfağı sadece yiyecek ve içeceklerinin zenginliği ile değil, çarlık döneminden kalma ihtişamlı yemek sunumu ile de dikkat çekmektedir. Yemeğin tadı kadar sunumu da çok önemli olduğu için gösterişli aksesuarlar sofra atmosferine seçkin bir hava katma amacıyla kullanılmaktadır.






Rus Mutfağı Tarifleri Diğer Konular



(4 adet Rus Mutfağı 65,211 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası