
|
|
|
SUCUK YAPIMI |
 |
Kabul
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: http://ml.md/lc3160
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 kilo dana kıyması, döşle karışık
20 gr kırmızı toz biber
10 gr yenibahar
20 gr karabiber
80 gr tuzla dövülmüş sarımsak
100 gr tuz
5 m koyun barsağı
HAZIRLANIŞI
Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir. Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağa
sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır. Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır. İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır. Damak zevkine göre baharat ve sarımsak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir.

|
Sucuk Yapımı |
 |
-BMW-
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: http://ml.md/lc6122
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006
1,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1kg koyun etin
25 gr tuz
15 gr karabiber
10 gr kimyon
YAPILIŞI
Sucuk, dövme veya alelade olarak yapılır. Sucuk için koyun eti tercih edilir. Etin yağlı (lop), but kısımlarından parçalar kesmeli, sinir ve zarlarını çıkarmalı. Et kıyma makinesinden iki defa çekildikten sonra kullanılmalıdır. Yahut dövme sucuk yapılacaksa, havana koymalı, pestil olmayıncaya kadar dövmelidir. Baharat, tuz, sarımsak vesaireyi dövme etle karıştırıp iyice yoğurmalı ve bir gece bırakmalıdır. Ertesi gün, tekrar elden geçirip bir daha yoğurduktan sonra, et makinesine takılan bumbar hunisi yardımıyla yapma başlanır. Tedarik edilen temiz ve kokusuz koyun bagirsaklarina, içinde boş hava kabarcıkları kalmıyacak surette dikkatle doldurulur. Uygun boylarda, mesela 30 - 40 santimetrede bagirsaklar boğulur ve iki uçları sicimle ağlanır.İtinalı sucukların imalinde her dizi sucuğu ayrı ayrı kaynar suya batırıp hemen çıkarmalı ve bezle iyice kurulamalıdır. Ve halka sucukları ayrı ayrı bezlere sarmalıdır. Ertesi gün, tekrar açıp sucukların üzerlerini silmeli ve yine tülbentlerini sararak serin bir yere asmalıdır. Böylece, arada kontrol ederek ve bezleri değiştirerek üç dört gün bırakmalı. Sonra, uygun yükseklikte sırıklara, karınlarından asmalı ve ara sıra dislari
zeytinyağiyla yağlamalıdır. Uçlarına kadar kuruduktan sonra, sırıklardan alınıp içeride yüksek yerlere asarak kıvamını buluncaya kadar kurumalarına devam ettirmelidir.
ML® Sucuklu Nohut için tıklayın

|
SUCUK YAPIMI |
 |
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: http://ml.md/lc22398
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. orta yağlı koyun kıyması
1/2 çorba kaşığı yenibahar
2 kg. az yağlı dana kıyması
1/2 çorba kaşığı karabiber
2 baş sarımsak
1 çorba kaşığı kimyon
1/2 çorba kaşığı kırmızı biber
1,5 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı şeker
Büyük bir kap içime koyun ve dona kıyması, ezilmiş sarımsak, kimyan, yenibahar, tuz, şeker kırmızı ve karabiberi koyunuz 1/2 saat yoğurarak özleştiriniz. Bir gece serin bir yerde bırakınız.
Temiz bir tülbentten küçük torbalar dikiniz. Eti tekrar yoğurarak torbalara doldurunuz. (Torbanın ağız kısmında 2 parmak boşluk bırakınız) Torbaların ağzını dikip merdane ile üstten bastırarak düzeltiniz. Torbalan serin ve kuru bir yere asıp 10-15 gün bekletiniz. Kullanmak üzere buzdolabında saklayınız.

|
EVDE SUCUK YAPIMI |
 |
iksir
Aşçı

Kayıt: 21.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya |
Kısa URL: http://ml.md/lc23984
Gönderme Tarihi: 21.May.2008
6,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 kilo sığır kıyması
yarım kilo sarımsak
15gr karabiber
50 gr tuz
50 gr kimyon
50 gr kırmızı biber(acı)
10 metre dana bağırsağı
Yapılışı:
Makinadan iki kez geçirilmiş kıymaya; kimyon, kırmızı biber, tuz, havanda dövülmüş sarımsak ilave edilerek iyice yoğurlur. Bağırsaklar bir sucuk yapacak uzunlukta kesilir. İçi dışına çevrilir. Böylece bağırsakların yağlı kısmı dışına çıkmış olur. Evinizde sucuk doldurma makinası yoksa bağırsakları iki küçük parmağa takarak sucuktan parçalar alıp diğer parmakların yardımıyla doldurulur. Doldururken elle bağırsak itilir. Boş yer kalmamasına dikkat edilmelidir. Uçlarını pamuk iple bağlayıp sucuğu U şekline getirilir. İki ucundaki ipler birleştirilip bağlanır. Ateşte yanmış iğneyle birkaç yerinden delinir. Serin bir yerde kurumaya bırakılır.

|
SUCUK |
 |
kadriye özay
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa |
Kısa URL: http://ml.md/lc55674
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2010
675 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,280 kilogram yarısı yağ yarısı et için: 45 gram tuz, 65 gram karabiber, 65 gram kimyon, 20 gram ince dövülmüş sarımsak, 10 gram yenibahar alınız.
Ayrı ayrı ince elekten geçirdikten sonra tartınız.
Eti ve yağı ince kıyıp bunlarla beraber havanda iyice dövdükten sonra bir köfte yapıp ızgara ederek tadına bakınız. Noksanı varsa, tamamlayınız; fazla ise et karıştırınız.
Ekmek yoğurur gibi yoğurup 12 saat bırakınız.
Et makinesine ağzı geniş ve bağırsağa göre uzunca bir huni takıp vidayı tekrar bükünüz.
Huniyi bağırsaklara sıvaya sıvaya geçirip ucunu sıkıca bağlayınız.
Hamuru tekrar yoğurup, makineye koyup çevirerek bağırsakları doldurunuz.
Her 30 santimde sicimle boğunuz. Sonra boğumları ayırıp ucunu iyice bağlayarak teker teker birer beze koyup üstünü yine bir bezle örtünüz.
Oniki saat sonra terleyeceklerinden güzelce silip, gölge ve serin bir yere asınız, üstüne arada bir, az bademyağı sürünüz.
Not: Sucuklar dilinip ızgarada ve iki taraflı ateşe gösterilerek sıcak sıcak yeneceğinden inek bağırsağına doldurup uzunlamasına kurutulursa daha güzel olur.

|
SUCUK İMALİ |
 |
çay&sempati
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: http://ml.md/lc56753
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2010
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sucuk, dövme veya alelâde olarak yapılır.
Sucuk için koyun eti tercih edilir.
Etin yağlı (lop), but kısımlarından parçalar kesmeli sinir ve zarlarını çıkarmalı. Et kıyma makinesinde iki defa çekildikten sonra kullanılmalıdır. Yahut dövme sucuk yapılacaksa, havana koymalı, pestil oluncaya dek dövmeli.
Bir kilo et için :
25 gram tuz,
15 gram karabiber,
10 gram kimyon,
25 gram dövülmüş sarımsak.
Bu çeşnideki miktarlar istek ve mizaca göre, çoğaltılıp azaltılır.
Bu (Condiments) lan == baharat, tuz, sarımsak vesaireyi dövme etle karıştırıp iyice yoğurmak ve bir gece bırakmalıdır. Ertesi gün, tekrar elden geçirip bir daha yoğurduktan sonra, et makinesine takılan (Bumbar hunisi) yardımiyle dolma ameliyatına başlanır. Tedarik edilen temiz ve kokusuz koyun kursaklarına, içinde boş hava kabarcıkları kalmıyacak surette dikkatle doldurulur.
Münasip boylarda, meselâ 30 - 40 santimetrede kursaklar boğulur ve iki uçları sicimle bağlanır.
İtinalı sucukların imalinde her dizi sucuğu ayrı ayrı kaynar suya batırıp hemen çıkarmalı ve bezle iyice kurulamalıdır. Ve halka sucukları ayrı ayrı bezlere sarmalıdır.
Ertesi günü, tekrar açıp sucukların üzerlerini silmeli ve yine tülbentlerini sararak serin bir mahalle aşmalıdır.
Böylece, arada yoklayarak ve bezleri değiştirerek üç dört gün bırakmalı. Sonra, daha müsait yükseklikte sırıklara, karınlarından aşmalı. Ve ara sıra kursakları zeytinyağiyle yağlamalıdır. Üçlarına kadar kuruduktan sonra, sırıklardan alınıp içeride yüksek yerlere asarak kıvamını buluncaya kadar kurumalarına devam ettirmelidir.
Not: Sucuklar da pastırmalar gibi, maşada, sahanda, yağda ve sahanda yumurta ile pek âlâ olur.

|
|
SUCUK YAPIMI Tarifleri Turşular, Konserveler
|
|