|
|
Kuymak (Mıhlama) (Trabzon) |
 |
Kabul
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: http://ml.md/lc4216
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
4,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon Imansiz peynir
1 su bardagi sicak su
Tereyağıini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.

|
Mıhlama |
 |
otelman
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: http://ml.md/lc6809
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
20,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
1 tatli kasigi tulum peyniri
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyağı
1 kahve fincani su
1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyağında kavurun.
2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyağıni bir tavada eritin.
3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyağınin uzerine dokun. Sicak olarak servis yapin.
NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur.
ML® Yağlı Pide için tıklayın

|
Kuymak (Karadeniz) |
 |
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: http://ml.md/lc7661
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
5,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı su
150 gram kaşarpeyniri
istenilen oranda kırmızıbiber
yeterince tuz
Uygun büyüklükteki bir tavaya tereyağını koyarak eritelim. Mısır ununu ekleyip sararana kadar karıştırarak kavuralım. Suyu ve tuzu ekleyip karıştırmaya ara vermeden mısır unu biraz daha koyulaşana kadar pişirelim. Yumurtaları derin bir kapta çırparak ince dilimlenmiş kaşarpeyniri ile karıştıralım. Bu karışımı da tavaya döküp, yumurtalar pişince ocaktan alalım.
ML® Börülce Mıhlaması için tıklayın

|
Mıhlama (Trabzon) |
 |
HANIMELI
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Antalya |
Kısa URL: http://ml.md/lc15835
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
1,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
200'er gr. telveren ve Tarbzon koleti peyniri
1 su bardağı mısırunu
1 su bardağı su
2 kibrit kutusu kadar tulum peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı ve mısır unu kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir, karıştırarak birkaç dakika pişirilir. Karışıma küçük doğranmış peynirler katılır, eriyene kadar pişirilir, 1 çorba kaşığı tereyağı, kızdırılır, mıhlamanın üzerine gezdirilir.

|
KUYMAK (Trabzon) |
 |
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: http://ml.md/lc18204
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2007
1,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beş kaşık minci peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı mısır unu
yarım su bardağı su
Yağ bir tavada eritilir. Sonra peynir ilave edilir. Peynir hafifçe eriyince yağ yanmadan su eklenir. Daha sonra mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Fokurdamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır ve tereyağının kuymağm üstünde birikmesi beklenir, sıcak servis yapılır.
Not: Rendelenmiş eski kaşar da kullanabilirsiniz. Minci peyniri Trabzon'un tuzlu ve kokulu çökelek peyniridir.

|
Kuymak (Mıhlama) |
 |
koseminderi
Yamak

Kayıt: 17.02.2009
Mesajlar: 5 Şehir: Istanbul |
Kısa URL: http://ml.md/lc33845
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009
21,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.koseminderi.com/kuymak-mihlama-tarifi/
4 yemek kasigi misir unu
2 yemek kasigi tereyağı
Trabzon yoresine has minzi peyniri veya yarim yagli beyaz peynir
1 tatli kasigi tuz
1.5 su bardagi ilik su
Once , 2 yemek kasigi tereyağıni celik bir tavada eritiyoruz. Ben yaparken annecigimin bu yaz bana aldigi teflon tavami kullaniyorum, ama Kuymak icin celik tava kullanmak daha iyi sonuc verebilir. Tereyağıini eritme isleminden sonra 4 yemek kasigi misir unumuzu ilave ediyoruz. Misir unu tereyağıni cekene kadar biraz kavuruyoruz. Daha sonra yaklasik 1.5 su bardagi ilik suyumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumuzu ilave ediyoruz. Ilave edilen sicak suyun arkasindan 1-2 dakika karistiriyoruz. Karistirma islemi bittikten sonra ocagimizi yarim ates ile tam ates arasinda ayarlayip, icine son olarakta damak zevkimize gore peynirimizi ilave ediyoruz. Artik, Kuymagimizi yaklasik 20 dk kaynamasi icin ocagimizin ustunde birakabiliriz. Kuymak kaynadikca, hem daha fazla yogunlasacak, hem de tereyağı uste cikmaya baslayacaktir. 20 dk kaynama isleminin sonunda, Kuymak kahvalti masalarimizdaki yerini almaya hazirdir.

|
Muhlama |
 |
Cankat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 603 Şehir: İzmir |
Kısa URL: http://ml.md/lc35264
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1,5 su bardağı rende kaşar peynir
1,5 su bardağı dil peyniri
1 tatlı kaşığı tulum peyniri
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun. Dil peyniri ve kaşar peyniri ekleyin. Hazırladığınız karışıma bir bardak su ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün.
Sıcak olarak servis edin.

|
Kuymak (Trabzon) |
 |
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: http://ml.md/lc60719
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2011
750 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı mısır unu
150 gr. Trabzon tereyağı
250 gr Trabzon peyniri
1,5 su bardağı su
Az tuz
Tavaya tereyağı konur, kızdırılır. Üzerine mısır unu eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine sıcak su ilave edilir. Katılaşmaya başlayınca peynir ve tuz katılır. 4-5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır.

|
Trabzon Usulü Mıhlama |
 |
çetin dişiaçık
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Mamak |
Kısa URL: http://ml.md/lc88024
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2013
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu
100 gr Trabzon tereyağı
150 gr Trabzon peyniri
1 su bardağı sıcak su
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağıyla kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave edin. 5 dakika peynirle pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzluysa tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. Ekmeğinizi bana bana yemenin tadını çıkartın.

|
|