|
|
Kıyma Kebabı (Gaziantep) |
 |
Eylül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2005
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5324
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
400 gr. kebaplık et
100-150 gr. kuyruk
Arzuya göre kırmızıbiber
Et, kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya et makinasında çekilir, tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur. Bu karışım eşit 6-7 parçaya ayrılır, avuç yardımı ile şişe geçirilir, orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
Kıyma kebabı |
 |
aydede
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24518
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2008
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
150 gr. kuyruk
2 diş sarımsak
1 fincan bulgur
Yeterince tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kıyma iki defa kuyrukla beraber makineden geçirilir. İçine bir gece önceden ıslattığınız bulgur, ince kıyılmış soğan, bir yumurtanın sarısı, tuzu, biberleri konup iyice yoğuru-lur. Ezilmiş sarımsak eklenir. İyice yoğurduğunuz kıymanın üstünü bir bezle örtüp, mangal ateşi yanana kadar bekletilir. Ateş yanınca kebap şişleri yağlanır, bir avuç kıymadan alınıp bastırarak şişlere sarılır. Ateşin 4-5 santim üstünde çevrilerek her iki yüzü kızartılır. Ayrı bir yerde, ateş üstünde öldürdüğünüz, domates, biber, ince doğranmış salatalık, bir iki zeytin, maydanoz eşliğinde sıcak sıcak ikram edilir.
|
Kıyma Kebabı (Gaziantep) |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87322
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2013
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
1 kg kebaplık zırh kıyması (1,5 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
Kebaplık zırh kıymasında yaklaşık dörtte bir oranında kuyruk yağı olması gerekir. Yaklaşık olarak 1 kg et için 200-300 g kadar kuyruk hesap etmek gerekir.
Et ve kuyruğu tuz ile zırhta kıyın ve karıştırın. Elinizi ıslatarak kıymadan göz kararı limon büyüklüğünde 70-75 gramlık parçalar koparın, kıymanın şişin etrafında avuç ve parmakların yardımı ile tutunmasını sağlayın. Hafif ıslatılan avuç ve yine parmakların yardımı ile eti şişe sıkıştırın ve kıymanın şişten dökülmemesi için parmakla yer yer hafif boğumlar yapın. Bu arada pişecek etin uzunluğunu mangalınıza ve ateşe göre ayarlamayı unutmayın. Şişleri birbirine değmeyecek şekilde önce bir tepsiye dizin ve serin bir yerde bekletin.
Şişleri harı geçmiş kömür ateşinde bir tarafı hafif pişinceye kadar tutup hemen çevirin. Böylece etin şişten dökülmesi kısmen önlenir. Diğer tarafı da biraz pişince kurutmadan, arada çevirerek pişirin.
Pişen kebapları açık pide ekmek arasına çekin ve üzerine karabiber, pul kırmızıbiber, sade veya maydanoz piyazı ekleyerek servis yapın.
Not: Kıyma kebap yapılırken bütün maharet, ocakta etler dağılmadan ve şişten dökülmeden pişirmektir. Eti iyi tutabilmek için yassı kılıç gibi özel kıyma kebap şişleri veya dörtgen dövme şişler kullanılır. Gene de ateşin başında şişleri çevirirken dikkatli olmak gerekir. Özellikle sıcak havalarda, kebap şişe saplandıktan sonra pişirilmeden önce 20-30 dakika kadar serin yerde muhafaza edilmelidir. Aksi halde pişerken et şişten dökülebilir.

|
|
Kıyma Kebabı (Gaziantep) Tarifleri Kebaplar
|
|