Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Pasta yapımının püf noktaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pasta yapımının püf noktaları

DSL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc11099
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2007
4,367 defa indirildi / yazdırıldı




Yüzde yüz başaralı olmak için pasta yapmadan önce aşağıdaki ayrıntıları gözönüne alın.
Herhangi bir hatayı önlemek için tarifi iyice okuyun.
İyi kalite malzemeye önem verin.
Bütün malzemeleri tartın, verilen ölçülerden sapmayın. Hamurun gerektiği gibi olması ölçülere bağlıdır.
Pasta yapımı için gerekli unu iyice eleyin. Elenmiş un ile yapılan hamur daha kolay işlenir.
Kalıbı fırına koyduktan sonra fırının kapağını açmaktan kaçının. Mayalı ve pandispanya türü hamurlar hava akımından çok çabuk etkilenir.
Gazlı fırınlarda teneke ya da alüminyum kalıpları tercih edin. Elektrikli fırınlarda koyu renkli, çelik kalıplar kullanın.
Teflon kalıplar hamurun yapışmasını önler.
Pasta kalıplarının iyice kapanmış olmasına dikkat edin. Tam kapanmayan kalıpların altına folyo yerleştirin. İyi kapanmamış kalıpların kenarlarından sızan hamur fırında yanar ve oluşan duman pastanın tadını bozar.
Pişer pişmez pastayı kalıptan çıkarın ve bir ızgaranın üstüne alın, böylece pastanın nemlenmesini önlemiş olursunuz.
Torba ile garnitür yaptığınız zaman hızlı çalışın, uzun süre duran şanti ısınır ve sıvılaşır.


PASTA YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26940
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,579 defa indirildi / yazdırıldı




Pastanızı iyi yapabilmek için malzemenin muhakkak iyi cinsini kullanınız.
ölçülerin gramlarında değişiklik yapmayınız.
Fırınlarınızın ayarına çok dikkat ediniz. Çok kızdırılan bir fırın, pasta re keklerinizi yakar, iyi ısıtılmayan fırında ise her şey hamur kalır ve emeğinize yazık olur.
Pasta için muhakkak tavuk yumurtası kullanınız. Hindi, kaz, ördek yumurtaları iyi netice vermez.


PASTALARIN HAZIRLANMASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

muhsin76
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
Kısa URL: https://ml.md/lc65930
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
2,928 defa indirildi / yazdırıldı




1 Hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar: Hamurun çeşidine ve pastanın çeşidine göre her bölümün başında izah edilmiştir. Pastayı yaparken bölüm başındaki hamur hazırlama kısmını dikkatle okuyup, sonra yapacak olursanız alacağınız sonuçlar daima iyi olacaktır.

2 Pişirilmesinde dikkat edilecek noktalar: Hamurun çeşidine göre değişir. Bu hususlar da hamur hazırlama ve pişirme kısmında izah edildiğinden, buraya tekrar olmasın diye alınmamıştır. O kısımların okunması gerekmektedir.

3 Pişen bir pastayı fırından alıp keserken ve yumuşatmak için sosunu sürerken dikkat edilecek noktalar: Pişen bir pastayı çeşidine göre kesip gerekeni ıslatmak, gerekene kremasını koymak gerektir. Kek hamuruyla yapılan büyük bir pastayı kalınlığına göre, 2'ye veya 3'e kesmek gerekir. Kesilen her parçanın eninin 1 veya 2 cm. olması daima uygundur. Pastayı keserken uzun ve keskin bir bıçak kullanmak gerekir. Kesilecek ilk kısma bıçak yandan sokulup, pasta döndüre döndüre ve testere gibi sürtme suretiyle kesilmelidir. Birden sokulup kesilecek olursa, düzgün kesilmez. Kesilen parçalar kuru olan bir yere konur. Pastanın en düzgün tarafı üst olmak üzere ayrılır. Alt olan kısım ise, geniş bir tepsinin alt kısmının üstüne veya düz kenarsız bir kaba konur. (Rahat süsleyebllmek İçin.) Sonra ıslatma suyuyla ıslatmaya başlanır. Pastayı ıslatırken kenarları daha kuru olduğu için oralar daha fazla ortası hamur olmasın diye daha az olarak ıslatılır. Islatılırken im a kullanmak en lylsldlr. Ayrıca, her tarafını da aynı yumuşaklığa şekilde şurubu sürmelidir.

4 Pasta aralarına krema ve meyve vb. koyarken dikkat edilecek noktalar: Islatılan pastalara hazırlanan kremaları sürerken kremanın soğuk veya ılık olması gerekir. Sıcak krema, pasta hamurunu yumuşatarak, hamur olmasına sebep olur. Kremayı pasta aralarına sürerken kalın bir tabaka yapacak şekilde koymak da pek doğru değildir. Çünkü, kremanın üzerine konacak meyve, fındık vb. gibi maddeler kremanın arasına gömülmemelidir. Meyveleri krema üzerine koyarken pastanın kenarlarından gözükecek şekilde dizmek gerekir.

5 Pasta üzerlerine krema ve örtülük yaparken dikkat edilecek noktalar: Aralarına pasta kreması, arzu edilen meyve vb. konduktan sonra pastanın üstü olacak kısım en üste getirilir. Üzerindeki pürüzler temizlenir. Pastanın en üstünde ook kuru kalmış yerler ıslatma suyuyla çok az ıslatılır. Sonra çok az bir kremayla üstü hafif kremalanır. Sonra, istenilen ve pastanın çeşidine göre hazırlanan bir pasta cilâsı birden dökülüp, geniş yüzeyli bir spatülle cila (örtülük) sürülür. Donmaya bırakılır. Sonra üzerleri arzuya ve zevke göre süslenir.

6 Pastayı süslerken dikkat edilecek noktalar: Pasta hangi amaçla hazırlanmışsa o amaca uygun şekilde süslenmesi gerekir. Örneğin, yaş günü, özel günler, yılbaşı vb. gibi. Eğer böyle bir gün değilse, pastanın çeşidine uygun şekilde süslemek gerekir. Meyveli bir pasta meyveyle, çikolatalı bir pasta çikolata, fındık, fıstık vb. ile süslenir. Süslemede ev kadını zevke ve renk uyumuna dikkat edecek olursa, zevkli pastalar ortaya çıkar.

7 Süslenen bir pastayı süslendiği yerden servis yapılacağı yere alırken de dikkat edilecek noktalar: Süslendiği yerden pasta alınırken tepsiyle pasta arasına geniş yüzeyli uzun bir bıçak sokulur, biraz pasta oturduğu yerden kaldırılıp, hemen altına sol el sokulup, pastanın süsü ve cilâsı bozulmayacak şekilde pasta servis tabağına konur. Kenarlara pasta kremi bulaşmışsa bunlar silinir, sonra servis yapılacağı yere götürülür. Eğer salonda misafirlere ikram edilecekse, kesilmeden salona getirilir, herkesin görebileceği bir yere konur. Burada ev sahibi tarafından ke-ııllmnk misafirlere dağıtılır. Eğer özel bir günü kutlama amacıyla hazırlanmışsa, masaya getirilir, tam ortaya konur. Bu günü kutlayacak kimse ilk parçayı keser, sonra dağıtacak kimseye verir, o keserek dağıtır. Keserken pasta bıçağı ve maşası kullanmak işinizi kolaylattırır.


Pasta Yapımının Püf Noktaları

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174094
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı




Genel Pasta Malzemeleri:
1. İyi bir pandispanya
2. Pastacı kreması
3. Meyveler
4. Pasta süsleri
5. Çikolata

1. Pandispanya yaparken şeker ve yumurtayı iyice çırpmanız gerekir. Pasta yaparken, serpiştirdiğiniz malzemeleri hamura eklemeden önce una bulayın. Bu, malzemelerin hamur içinde eşit şekilde dağılmalarını sağlamalarına yardımcı olacaktır.
2. Keklerinizi dondurmadan ve kesmeden önce tamamen soğuduğunuzdan emin olun.
Kötü bir tarif için kendinize yapacağınız kötülük ılık bir pastayı soğuk kremayla süslemek. Pastanın oda sıcaklığına ulaşmasını bekleyin. Ayrıca kek katlarını soğumadan kesmeyin. Ilık bir kek tabakasını kesmek kurumasına neden olur, bu yüzden sabırlı olun ve biraz soğuma süresini hesaba katın.
3. Bir pastayı dondurmak gözünüzü korkutuyorsa, tereyağlı krema yerine ganaj veya karamelli krema kullanmayı tercih edin. Ganaj veya karamelli krema kullanmak, standart tereyağlı krema kullanmaktan çok daha kolaydır. Kusurları iyi gizlerler. Pasta süslemeye yeni başlayanlar için bu, krema sürme zahmetine girmeden profesyonel görünümlü pastalar yapmanın harika bir yoludur.
3. Pastalarınızın daha profesyonel görünmesini sağlamak için, katları birleştirmeden önce üstleri tamamen düz olacak şekilde kesin.
Kekleriniz fırından kubbeli bir kapakla çıkarsa, düz durması için tırtıklı bir bıçak kullanarak kesin. Eğer kubbeli üstleri tutarsanız kekiniz yamuk olur ve eğilmeye başlar.
4. Tavalarınızı hem yağ hem de parşömen kağıdı ile hazırladığınızdan emin olun.
Kek kalıplarınızda hem tereyağı hem de bir kat parşömen kağıdı kullanmanız kekinizin yapışmasını önleyecektir, bu yüzden fazladan zaman ayırın ve doğru yapın.
5. Kekinizin ne zaman pişeceğini belirlemek için kürdan testini kullanın.
Kuru bir pastadan daha kötü bir şey yoktur ve bunu önlemenin tek yolu, onu doğru miktarda pişirmektir. Tariflerde belirtilen pişirme sürelerine uyun. Kürdan testini yapılması gerekenden yaklaşık 10 dakika önce kullanın. Eğer temiz çıkıyorsa kekiniz hazırdır.
6. Pasta katmanlarınıza doku ve heyecan katmak için çikolata parçaları kullanın. Kutulu bir kek karışımı kullanıyorsanız (veya sadece ev yapımı bir pastayı canlandırmak istiyorsanız), hamurunuza fındık, çikolata parçaları veya kraker gibi şeyler eklemekten çekinmeyin.
7. Her şeyi basit ve zarif tutun ve tüm pastayı dondurmak yerine çıplak katman tekniğini kullanın.
Çıplak katmanlı kekler (yanları sadece kısmen buzlu olan kekler olarak da bilinir) süper zarif görünürler ancak şaşırtıcı derecede basittirler. Esasen, kek katmanlarının parlamasına izin verecek kadar ince olan sadece bir kırıntı kaplamadır. Profesyonel bir pasta şefi gibi görünmenizi sağlayacak kolay bir tekniktir.







Pasta yapımının püf noktaları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(4 adet Pasta yapımının püf noktaları 383,264 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort