Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mutfak Takımları > Pasta Süsleme Gereçleri (3 adet - 155,405 defa bakıldı)

Pasta Süsleme Gereçleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pasta Süsleme Araçları

börek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2011
Mesajlar: 41
Kısa URL: https://ml.md/lc65975
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
3,584 defa indirildi / yazdırıldı




Pasta enjektörü yoksa, küçük dişli muhtelif şekilli huniler, bezden veya kâğıttan muhtelif boyda torbalar. Pastanın üzerine yazı yazmak için çok küçük boyda düz huniler gerekir.
Ayrıca, muhtelif çiçek, şekil vb. yapmak için kalıplara da ihtiyaç vardır. Bunlar olmadığı takdirde düşündüğünüz süsü elle yapmak gerekir. Bunu yapabilmek için de çeşitli pastaları görmek veya resimlerini incelemek ve bu konudaki bilgilerimizi çoğaltmak gerekir. Pastaları süslemek için kullanılan malzemeler de şunlardır:
Pastaya kullandığınız ara kremden az bir parça.
Kullandığınız üst kremden parçalar.
Mereng hamurları.
Bunlardan başka da:
Fındık, fıstık, ceviz vb. gibi malzemeler (ince kıyılmış, bütün, jüliyen doğranmış: Yani, kibrit çöpü şeklinde ince doğranmış).
Muhtelif şekerlemeler.
Muhtelif boyalarla boyanmış azar azar kremler.
Meyvelerin kendileri, kompostoları, badem ezmeleri.
Çeşitli boyda mumlar.
Badem ezmeleriyle yapılan gül, hayvan şekli vb. gibi süsler.
Yazıyla yazılan süsler.
Bunlara ilâve olarak, ayrıca şekerle yapılan süsler (Nişan-düğün pastalarındaki gibi) olmak üzere pek çok süsleme malzemeleri vardır. Siz pastayı hangi amaçla yapıyorsanız, o amaca uygun süsleme yaparsanız, pastanız çok makbule geçecektir.
Kitabımızda çeşitli yerlerde bu amaçlara uygun pasta resimleri konmuştur. Bu çeşitleri başka kitap ve mecmua gibi yerlerden de araştırarak istediğiniz pasta şeklini bulup, o amaca uygun süsleme malzemelerini de temin edip, pastanızı ince zevkinize göre süsleyerek etrafınızdaki dostlarınıza bu konudaki bilgi ve zevklerinizi gösteriniz.


Pasta Süsleme Araçları

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102144
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2014
3,268 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


İyi ve aranılan bir pasta ustası olmak için "pasta süsleme" büyük önem taşır. Kullanılan malzeme ve seçimi de çok önemlidir. İlk öğreneceğimiz şey, ucunda bir duy bulunan sıkma torbasını veya bir kağıt-kalem yapıp içini krema ile doldurup bol bol süsleme yapmaktır.
Günümüzde her ne kadar bilgisayarda pasta dizaynları yapılıyorsa da bunun gerçeğini her zaman bir usta yapar. Gelişen teknoloji bize sadece yardımcıdır, işimizi kolaylaştırır. Pasta süslemede kullanılan en önemli tekniklerden ve yeniliklerden bazı örnekler verelim. Eskiden kağıt torba (kalem) içindeki krema ile süsleme yapılırdı, şimdi ise tüp içinde hazırları olduğu gibi, normal kurşun kalem gibi olup kalemin içindeki kurşun kömür yerine çikolata bulunan kalemler ile çizim ve süslemeler yapılabilmektedirler. Badem ezmesinden yapılan güller, hayvancıklar, yapraklar yerini hazır ve daha gösterişli şeker ve gofretten yapılma süslemelere, hazır baskı resimlere bırakıyor. Bugünkü süslemelerde kullanılan yenilebilir (ostiya) kağıtları, yarım asır önce İstanbul'da imalatının yapıldığını ve satıldığını pek kimse bilmez. Bugün ise bilgisayar ile mürekkep yerine gıda boyası püskürten yazıcılar ile istenilen resimleri pasta üzerinde kopyalamak mümkün. Çağın değişimine ayak uydurmak, ama bu arada el beceri ve ustalığımızı ihmal etmemek, ustayı usta yapan sanatı da devam ettirmek gerekmektedir. Düzgün süsleme yapmak ve rahat çalışabilmek için bazı süsleme araç ve gereçlerine ihtiyaç vardır.

Sıkma Torbaları Krema torbaları adıyla anılır. Genellikle üç çeşit torba kullanılmaktadır;
Bez Krema Torbası: Uzun yıllardır kullanılmaktadır. Ucuna çeşitli duylar takılarak kullanılır. Özellikle çok sıkı dokunmuş özelliktedir. Çadır bezi gibi özel bir dokuma tekniği ile hazırlanmıştır. Dokularının arasından sızma yapmaz. Her kullanımdan sonra dezenfekte edilip kurutularak saklanmalıdır. Temizliğine çok dikkat edilmelidir.
Naylon Torba: Çeşitli boyutlarda torbalar her yerde kullanılmaktadır. Duyları ucundaki vidalı sert kısım yardımıyla torba boşalmadan da duylar değiştirilebilmektedir. Sıcak suda yıkanarak kolayca temizlenebilirler. Hafif dezenfektanlarla temizlenerek hijyen sağlanabilir. Bez torbaya göre daha hijyeniktir.Tek kullanımlık olanları da mevcuttur. İeffaf ucu sivri ve kapalı şekildedir. Ucunu istediğiniz büyüklükte keserek kullanabilirsiniz. Bez torbada olduğu gibi önceden duy takılarak da kullanılabilir.
Kağıt Torba: Özellikle ince süslemelerde uzun yıllardır kullanılan bir torba çeşididir. Parşömen kağıdından kesilebileceği gibi nemden etkilenmeyen yağ geçirmez kağıt da kullanılabilir. Torba hiçbir zaman aşırı dolu olmamalıdır, yoksa krema basınç halinde taşar. Bu yüzden torbayı yaparken kağıdı bol kullanırsanız krema taşmasını engelleyebilirsiniz. Kağıt torbalar tüple veya tüpsüz kullanılabilirler. Tüpsüz kullanmak isterseniz kağıt torbanızın ucunu, içini doldurduktan sonra makasla kesmeniz yeterlidir.
Günümüzde krema yapımı, renklendirilmesi, krema torbasına konulması işlemlerini ortadan kaldıran krema tüpleri geliştirilmiş ve sektörün kullanımına sunulmuştur.
Genelde 6 farklı renkteki tüp ihtiyacımızı karşılar. Daha ileri aşamalarla 10 tüpe daha gerek vardır. İlk aşamada yazı yazma tüpleriyle, ufak-büyük yıldız önerilmektedir. Kullanılan tüpler daha çok kağıt ve naylon torbalarda kullanmak üzere tasarlanmıştır. Çalışmanız bittikten sonra tüpü torbadan ayırıp suda yumuşamaya bırakmalısınız. Eğer kullanımdan hemen sonra tekrar kullanmak isterseniz; fırçayla temizleyebilirsiniz. Kremanın tüp içinde donmasına izin vermeyin, aksi taktirde temizlemede çok zorlanırsınız. Tüpün içinde donmuş kremayı sert cisimlerle temizlemeye kalkışırsanız tüpe zarar verebilirsiniz.

Duylar:
Krema ve bisküvi hamuru vb sıkmak için krema torbalarının ucuna takılarak kullanılan; küçük ucu çeşitli şekillerdeki hunilerdir. Duylar, aslında sıkma torbalarının uç kısmına takılan ve sıkılan malzemeye biçimini veren, torbanın ayrılmaz bir parçasıdır. Kesik bir koni biçimindeki sıkma torbasının bir ağzı, malzemenin rahat konabilmesi için geniş tutulmuş; diğer ağzı ise duyun sığabileceği kadar dar yapılmıştır. Sıkma torbaları eskiden adi bezden yapılır ve özellikle mayonez tipi yağlı malzeme torbanın dışına terleyerek çıkardı. Yeni sıkma torbalarında, iyi malzeme ile yapılmış olanlarında, böyle bir tehlike yoktur. Duylar ise yine eskiden, tenekeden yapıldığı için çabuk paslanır ve bu yüzden atılırdı. İimdi duylar ya paslanmaz çelikten ya da sert plastikten imal edilmektedir. İyi bir duy takımı, değişik çaplarda ve değişik tırnaklar içeren farklı en az bir düzine çeşit içermelidir. Paslanmaz çelik olanları tercih edilir. Plastik olanları da vardır. Her kullanımdan sonra temizlenip kurutularak muhafaza edilmelidir.Çeşitleri mevcuttur.Örneğin düz duy seti (yaklaşık 10 ayrı boyutu vardır), dişli duy seti (yaklaşık 10 ayrı boyutu vardır), dekor dişli duy seti, papatya duy seti vb.

Şekillendirici Spatüller ve Taraklar:
Spatüller; kek karışımlarını ve kremaları yaymak için kullanılırlar. Çeşitli boyutları ve şekilleri vardır.Pasta eğilimli palet bıçak, pasta eğilimli geniş palet bıçak, eğilimli spatulalar, düz spatula vb örnek olarak verilebilir. Taraklar; hazırlanabilecek pastaların boyutları düşünülerek ilgili sektör tarafından pek çok boyutta üretilmiştir. Çeşitli şekillerde tırtırlı olanları mevcuttur. Genellikle plastik, cetvele benzer, 30 cm ile 70 cm uzunluğunda, çok amaçlı hazırlanmış aparatlardır. Örnek; şarlot tarağı, ağaç desen aparatı, dekor tarak seti vb.

Parşomen Kağıdı:
Parşömen kağıdından pasta yapım aşamalarında yararlanılır. Fırında yanmaması, nemden etkilenmemesi nedeniyle kullanılır. Süslemede kağıt torba veya kağıt kalem yapımında kullanılır. Bunlardan başka şablon hazırlama gibi işler içinde kullanılmaktadır. Özellikle ince süslemelerde uzun yıllardır kullanılan bir torba çeşididir. Parşömen kağıdından ucu sivri ve kapalı bir külah yapılarak hazırlanır. Parşömen kağıdından kesilebileceği gibi nemden etkilenmeyen bir kağıt çeşidi de kullanılabilir. Torba hiçbir zaman çok dolu olmamalıdır, yoksa krema basınç halinde taşar. Bu nedenle torba hazırlanırken kağıdı bol kullanırsanız, kremanın taşmasını engelleyebilirsiniz. Kağıt torbanın ucunu içini doldurduktan sonra, istediğiniz büyüklüğe göre makasla kesmeniz yeterlidir. Kağıt torbayı tutma ve kullanma şekli de beceri ve tecrübe gerektirir.
Torba yarım doldurulup ağzı kapatılır ve kapalı kısmı avuç içine alınarak kavranır.
Sıkarken üstten basınç verilerek sıkılır. Ortadan sıkarsanız torbanızın ağzı açılabilir.
İlk kullanımda direk pasta üzerine değil, başka bir yere sıkılarak deneme yapılır ve torbanın havası alınır. Düzgün kesintisiz sıkılmaya başladıktan sonra pasta üzerinde süslemeye geçilir.
Rahat kullanmak için ve güzel motifler hazırlayabilmek için bol miktarda çalışma yapınız.

Kağittan Kalem Yapilması: Kağıt, 4, 8 veya 16 dikdörtgen oluşturacak şekilde katlanır. Çaprazlamasına kesildiğinde 3 farklı boyutta torba elde edilir. Bir torba yapmak için kağıdı dik açısı sağa gelecek şekilde tutunuz.
Kağıdın ön yüzünü, arka doğru uzun kenarın ortalarında bir noktaya gelene kadar katlayınız.
Geldiğiniz noktayı dikkatlice tutarak katlamaya devam ediniz.
Sarkan uç da sıkıştırıldıktan sonra torbanız hazırdır.
Torbayı katlarken çok özen gösterilmesi gerekir.
Torba sıkıca katlanmalıdır, aksi halde kullanım sırasında torba parçalanır.

Pasta Bıçakları Palet bıçak da denir:
Bu bıçaklar süsleme için gereklidir. Kesici bölüm yaklaşık 18 cm olmalıdır. Bıçak fazla esnek olmamalıdır. Her zaman temiz ve parlak tutulmalıdır. Palet bıçaklarının farklı boyutları vardır. Kek karışımlarını ve kremaları yaymak için kullanılırlar. Küçük boydaki bıçaklar pasta kremasına biçim vermek için uygundur. Kekinizin son katmanını düzgünleştirmek için düz yüzeyli uzun bir bıçağa ihtiyaç vardır. Örnek; pasta testere bıçağı (kesme kısmı tırtırlı, yaklaşık 24 cm boyutunda), düz pasta bıçağı (kesme kısmı düz, yaklaşık 30 cm boyutunda) vb.
Sıvama Paleti Bu bıçak süsleme için çok gereklidir. Kesici bölümü yaklaşık 18 cm olmalıdır. Bıçak fazla esnek olmamalıdır. Her zaman temiz ve parlak tutulmalıdır. Palet bıçakların farklı farklı boyutları vardır, kek karışımlarını ve kremaları yaymak için kullanılırlar. Küçük boyda bıçaklar özellikle pasta kremasına biçim vermek için idealdir. Resim 1.13:Sırasıyla; makas, sıvama paleti, testere bıçak, pastacılığın temel araçlarıdır.

Pasta Ayağı
Bir ayak ve üzerinde döner bir tabladan oluşan iki parçalı küçük bir masadır. Masanın üzerine yerleştirildiğinde rahatça dönebilsin diye tasarlanmıştır. Döner tabla her zaman temiz tutulmalı ve sık sık yağlanmalıdır.

Diğer Araçlar Bezler, spatulalar, makaslar, kaplar, kesiciler, şekillendiriciler vb.
Plastik Kazıyıcılar: Süsleme sırasında pek çok plastik kazıyıcıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu kazıyıcıları pastanın son katını süslerken kullanabilirsiniz.
Bir atasözümüz “alet işler, el övünür.”der. Aleti edinmek ve bir süre onu kullanarak bir el becerisine sahip olmak şarttır. Burada asıl önemli olan nokta, aletin beceriyle kullanılmasından çok nerelerde ve nasıl kullanılacağını bilmektir ve bu da yaratıcılık ve deneyime bağlıdır. Batı'da her aşçının kendi kişisel bıçak takımı bulunur. Hemen her zaman, aynı çantanın içinde, aşağıda fotoğraflarını ve isimlerini gördüğünüz dekor bıçakları da yer alır. Resim 1.19:Plastik kazıyıcı Resim 1.20:Spatula Resim 1.21:Meyveler için V uçlu dekor aleti Resim 1.22:Narenciye kabuğundan şerit çıkarmak için dekor aleti.

Kesiciler:
Özellikle pastacılıkta ve diğer hamur işlerinin yapımında, biçim vermede çok önemli bir işleve sahiptir. Klasik kesiciler küçük ve iç içe giren halkalar halinde çemberlerden oluşur. Bunların üst çevresi, elle tutulacağı için yuvarlatılmış; altta kalan kısım ise kesmenin başarılı olabilmesi için keskinleştirilmiştir. Kesiciler bu halkalar dışında çeşitli hayvan ve bitki biçimlerini de içerir. Bir aşçının sahip olması gereken kesici sayısı önceden belirlenemez. Ancak, en azından kanepeler için 4-5 çeşit kesici her aşçının çantasında bulunmalıdır. Kesiciler günümüzde artık dayanıklı ve sağlıklı olması için sadece paslanmaz çelikten imal edilmektedir.


Pasta Süsleme Gereçleri

Berrin37
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2010
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc50897
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
2,982 defa indirildi / yazdırıldı




"Alet işler, el övünür" diye bir özdeyiş vardır. Gerekli gereçlerin hazır olması ile yalnızca iyi iş çıkmakla kalmayıp, her şey fazla zaman yitirilmeden de başarılır. Bunları satın almak için çok para harcamanızı önermiyorsak da, yine de kaliteli gereçleri sağlamanın her zaman için daha ucuza çıktığını anımsatmadan da edemeyeceğiz.

Genel mutfak gereçleri:
Madensel kaseler içine koyduğunuz karışımın rengini bozabileceğinden, toprak ya da cam bir kaseye gerek duyacaksınız. Kasenizin yüzeyindeki girinti çıkıntılar bazı kremaları bozabileceğinden, yüzeyinin düz olmasına da özen göstermelisiniz. Hava geçirmeyecek biçimde kapakları olan küçük kaseler, renkli kremaları saklamanız açısından sizin için çok yararlı olacaktır. Bir de yeni tahta kaşık edinin ve bunu yalnız keklerinizin süslemelerini hazırlamakta kullanın. Soğan örneği kokulu malzemeler için kullanılan kaşıklara az da olsa koku sineceğinden, pastalarınız için kullanmanız çok hoş olmaz kanısındayız. Makas, sicim, bir spatula, bir elek ve bir hamur fırçası sanırız mutfağınızda bulunmaktadır. Bir palet bıçağı ile ölçü olarak kullanabileceğiniz kaşıklara da gerek duyacaksınız. Bir geometri takımından ayırıp alacağınız bir pergel ve bir - iki boya fırçası ile yaptığınız işi doruğuna ulaştırabilirsiniz.

Kek kalıpları :
Kaliteli kalıpları yıllarca kullanabilirsiniz. Biçimleri bozulmadığı gibi içinde yaptığınız kekleri de iyi biçimlendirirler. Boyutları 2,5 cm oranı ile değişen kalıplardan alırsanız, Düğün Pastası örneği üst üste birkaç kattan oluşan pastalar arasındaki 5'er cm'lik farkı ayarlayabilirsiniz. Alacağınız kalıpların kenarlarının eğimli olmamasına dikkat edin. Kalıpların boyutlarını her zaman dibinden ölçerek saptayın. Kalp, at nalı, beşgen, altıgen örneği değişik biçimlerde kalıplar bulunmaktadır.

Kek süslemeleri ve özel malzemeler:
Gümüş yapraklar, at nalları, kolonlar, özel sayılar, değişik mum tutacakları v.s. Bunların birçoğunu pastacılardan sağlayabileceğiniz gibi bir kısmını da imgesel gücünüzü kullanarak siz yaratmalısınız.

Kek tepsileri:
Keklerinizi değişik tepsilere koyabileceğiniz gibi, marangozunuza kestireceğiniz herhangi bir yuvarlak tahtayı gümüş ya da altın renkli yaldızlı kağıt ile kaplayarak gösterişli bir kek tepsisi de oluşturabilirsiniz. Büyük kekler için 1,5 cm. kalınlığında bir tahta gerekirse de, küçük kekler için çok daha incesi yeterli olacaktır. Rulo ve dikdörtgen biçimli pastalar için uzun tepsiler kullanacağınız gibi oval olarak kestirdiğiniz bir tahtayı da kullanabilirsiniz.

Döner tabla:
Bu sanatı profesyonelce uygulamaya kalkışmadığınız sürece gerekli olmayacaktır. Ters koyacağınız bir tabakla bu gereği giderebilirsiniz.

Kenarlara krema sürme cetveli:
Paslanmaz çelikten, üzerinde sayılar bulunmayan ağır bir cetveldir. Kenarının düzgün ve kendisinin ağır olması sürdüğünüz kremanın düzgün olmasını sağlar.

Yağlı kağıtlar ve yağ geçirmeyen kağıtlar.






Pasta Süsleme Gereçleri Tarifleri Mutfak Takımları



(3 adet Pasta Süsleme Gereçleri 155,405 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort