|
Fırında Kabak Cipsleri |
 |
Aynur ve Sait
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2017
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc126819
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2017
1,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sdmdiyeti.com/
3 dilim SDM kızarmış ekmek / grisini kırıntısı (rondoda çekiniz)
1 adet orta boy kabak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, sarımsak tozu, karabiber
2 yemek kaşığı su
Kabaklar 1cm kalınlığında yuvarlak olarak kesilir. Önce suya batırılıp sonra diğer kuru malzemelerle önlü arkalı bulanarak yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Üzerine sprey şişesine koyulmuş zeytinyağı birer kez püskürtülür. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30 dakika kadar esmerleşene kadar pişirilerek servis edilir.

|
Fırında Çıtır Kabak Cipsi |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 64 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156529
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021
457 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
4 orta boy kabak
Zeytinyağı
2 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı tuz
Fırınınızı 120 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Fırın tepsinize pişirme kağıdınızı serin.
Kabakları daire şeklinde eşit kalınlıkta dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları tepsiye dizerek havlu peçete ile ıslaklığını alın. Bu arada kabakları birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Yan yana dizerken aralarında az bir mesafe bırakabilirsiniz.
Kabakların üzerinde azıcık zeytinyağı gezdirin, mümkünse sprey zeytinyağı kullanmanız çok daha iyi olur. Zeytinyağından sonra limon, kırmızı toz biber ve tuzu da kabaklara serpin.
1 saat boyunca 1-2 kere tepsilerin yönünü değiştirerek kabaklarınızı pişirmeye devam edin. Sonraki 1 saatte ise kabak dilimlerini çevirin ve her 10 dakikada bir kontrol ederek nemini kaybedene, rengi dönene kadar pişirin. Çıtırlaşan kabak dilimlerini bir tabağa aktarabilirsiniz.

|
Fırında Kabak Cipsi |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3329 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180964
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlar (pul biber, kekik, tuz)
Kabakları ince dilimler halinde kesin, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. Fırın tepsisine dizip 180 derecede çıtırlaşana kadar pişirin. Atıştırmalık olarak ideal olan bu tarif, düşük kalorili ve doyurucudur.

|
|