|
Ekşili Arap Çorbası |
 |
Güzellik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2013
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç
2 adet limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
10 su bardağı su
Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohudu ekleyin. Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün. Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Tencerenin altını kapatın. Ayrı bir kapta sarımsakları kavurun. Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın.
ML® Arafat Çorbası için tıklayın
|
Ekşili Arap Corbası |
 |
Zehra
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc6006
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
3,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarımsakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarımsakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.
ML® Arap Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "yemek öğretmeni" tarafından gönderildi. 19.03.2019
|
Ekşili Arap Çorbası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3330 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182026
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2025
70 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2,5 bardak su
1 bardak kırmızı mercimek
Yarım bardak pirinç
1 bardak su
1 tutam ıspanak
1 bardak haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Pul biber
Su, mercimek ve pirinç tencereye konulmalı. Fokurdayana kadar kaynatılmalı.
Üzerine ıspanak, nohut, limon suyu ve tuz eklenmeli.
Karıştırılarak 10 dakika kaynatılmalı.
Üzeri için ayrı bir cezveye tereyağı, sarımsak ve nane pişirilmeli.
Sos ve üzerine pul biber eklenmeli.

|
|