Somon Balığı Pişirmenin Püf Noktaları
İster fırınlama ister ızgara, somon balığını nasıl pişirirseniz pişirin öncesinde ona mutlaka kısa bir lezzetlendirme seansı yaratın; çünkü ek malzemelerle marine edilmek somon balığına kesinlikle iyi gelecek!
Fırına vereceğiniz somon balığının üzerine limon dilimleri ya da limon kabuğu rendesi ekleyin. Diğer yandan defne yaprakları ile tamamlayın. Bu sayede mis gibi kokan bir sonuca kavuşacaksınız.
Eğer ki somon balığını döküm tavada ya da ızgara telinde pişirmeyi istiyorsanız öncesinde az bir miktar zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiberle güzelce karıştırıp bir süre bekletmeyi unutmayın. Böylece pişirme esnasında yapışmaları önler, daha lezzetli ve kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.
Somon balığı, yumuşacık etiyle çabucak pişebilen bir yapıya sahiptir.
Dolayısıyla tavada pişirildiğinde yüzeye yapışma riski artabilir. Bunu önlemek için kullanacağınız tavayı mutlaka teflon ya da seramikten tercih etmeye dikkat edin. Bu sayede balığı yapışıp dağılmadan pişirebilir, harika bir sunum yakalayabilirsiniz.
Somon balığının en leziz sonuç verdiği pişirme yöntemlerinden biri de mangaldır; ancak bu yöntem diğerlerine göre daha fazla dikkat gerektirebilir.
Balığın yağları mangal kömürüne damlayıp ateşi harlayarak balığın kurumasına neden olur. Bu durumu önlemek için mangalın üzerine folyo sermeyi ya da kömürlerin köz haline gelmesini beklemeyi tercih etmelisiniz. Bu sayede tehlikeleri önlemiş olacak, balığınızın zarar görmeden yumuşacık ve sulu sulu pişmesini sağlayabileceksiniz.
Somon balığını özel bir marine etmenin dışında pişirirken yağ kullanmanıza gerek yoktur; çünkü somon balığı kendinden yağlıdır. Bu yağın ortaya çıkması ve pişirme aşamasının kolaylaşması için balığı deri kısmından pişirmeye başlayın. Böylelikle çok daha leziz bir sonuca ulaşabilirsiniz.