Kısa URL: https://ml.md/lc97432
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014
1,552 defa indirildi / yazdırıldı
İri ve depolanmış eski patatesler kullanılmalıdır.
Taze olarak hazırlanıp kullanılması tercih edilmelidir.
Beklemesi gerekiyorsa, haşlanıp ezildikten sonra ben mari bekletilmelidir.
Ben maride bekletirken üzeri yağlanarak, biraz süt serpilmelidir.
Süt miktarı patatesin içerdiği nişastaya göre değişiklik gösterse de genel ölçü ½ kg patates için 75-100 ml taze süt ve 40-50 g tereyağ önerilir.
Kesinlikle ocak üzerinde ısıtılmamalıdır.
Püre cinsi patates garnitürleri tabağa mutlaka şekillendirilerek konulmalıdır.
Dondurma maşası ya da kaşığı yardımıyla toplar şeklinde, krema torbasından da duylar yardımıyla sıkılarak şekillendirilmelidir. Hiçbiri yoksa hafif ıslatılmış bıçak ya da kaşık yardımıyla göze hoş görünecek şekilde düzeltilmeli, kesinlikle şekilsiz bırakılmamalıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc180880
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı
Bu işin en önemli sırrı patates püresinin ana malzemesinin taze patates olmasıdır. İlk önce kirli beyaz renkli taze organik patatesleri seçin. Yeşil veya filizlenmiş patateslerinizi püre yapmak için kullanmayın. Patatesleri kabukları ile haşladığınızdan emin olun çünkü patates nişastası püre yapımında çok önemli bir rol oynar. Patateslerin üzerindeki toprağı temizledikten sonra bol tuzlu suya koyun ve yumuşayana kadar haşlayın.
Daha sonra patatesleri ocaktan alın, dilerseniz ellerinizi yakmamaya dikkat ederek soğuk su ile soyun. Sıcak soyduğunuz patatesleri bir kaseye koyun. Bir tokmak veya patates ezici ile ezmeye başlayın (mevcut değilse çatal kullanın). Patates ezici veya havaneli kullanmak patateslerin çok iyi bir kıvam almasına yardımcı olacaktır. Bir blender veya mikser kullandığınızda kıvamı gereksinimleri tam olarak karşılamayabilir. Patates püresi nişasta saldığı için tadı daha lezzetli oluyor.