Kısa URL: https://ml.md/lc159810
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2021
395 defa indirildi / yazdırıldı
Kimyonda bulunan timol isimli madde bağırsaklardaki besinlerin sindirimden sorumlu enzimleri salgılayan salgı bezlerini uyarır. Kimyon aroması ağızdaki tükürük bezlerini harekete geçirir ve gıdaların sindirimini kolaylaştırır. Yağ yakılmasına destek olan kimyon yoğurt içerisine eklenebilir ve bu şekilde tüketebilir.
Kimyon çayı tüketmenin vücuda pek çok yönden sağlığı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle pek çok uzman tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Kimyon çayının günden 2 bardak tüketilmesi önerilmektedir. Bu şekilde tüketildiği zaman pek çok faydası görülebilir. Ayrıca kimyon çayının içerisine limon sıkılarak da tüketmek mümkündür.
Balgam sökücü özelliğine sahiptir.
Soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.
Karın ağrılarına iyi gelir.
İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.
Karaciğer sağlığını korur.
Safra üretimini destekler
Sindirime yardımcı olur.
Birçok kanser hastalıklarına da iyi gelmektedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc18934
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır, ancak yaratıcı düşünce şartıyla. İnsanın aklına aniden yaratıcı fikirler getirir. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla).
Kısa URL: https://ml.md/lc10311
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
Maydanozgillerden kokulu bir bitkidir. Anayurdu Akdeniz Bölgesi olan bu bitkinin tohumları yanm santimetre uzunluğunda ve esmer-sarı renktedir. Keskin kokusu ve tadıyla çok bilinen ve kullanılan bir baharattır. Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır. Ülkemizde köfte yaparken içine kimyon katılır. Sucuk yapımında da kimyonun önemli bir yeri vardır, italyanlar aperitifler ve ikram ettikleri bazı tuzlu bisküvilerin hamuruna kimyon katarlar. Hollandalılar ise kendilerine has bir peyniri kimyonla kokulandırırlar. İçine kimyon katılarak yapılan Alsace sosisi de tıpkı Türk sucuğu gibi ünlüdür. Almanya'mn bazı bölgelerinde yapılan kimyonlu ekmekler de bütün dünyada bilinmektedir. Kimyon tek başına kullanıldığı gibi baharat karışımlarının (mesela köri) içine de girer.