Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çay demlemenin sırları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çay demlemenin sırları

do-re-mi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc27829
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008
2,963 defa indirildi / yazdırıldı




Çay demlemek maharet ister. Kaynar suyla çay demlemenin yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Kaynar su, çaya acılık verir. Bunu engellemek için alttaki su kaynadıktan sonra üzerine bir miktar soğuk su ekleyip çayı öyle demlemek gerekiyor.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2023


ÇAYIN HAZIRLANMASI

nurti
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Nallıhan-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32801
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2009
2,882 defa indirildi / yazdırıldı




Misafirlere ikram edilecek çay'ın hazırlanmasında çeşitli yöntemler uygulanırsa da hepsinde çayın demlenmesi ve çeşitli araçlarda hazırlanması aynıdır. Semaver veya çaydanlıkla hazırlanan çayın ayrıca bez torbalar içinde hazırlanmış torbacıklarm kaynatılmış suyla dolu bardakların içine ipçiklerle konulması sureti ile de elde edildiği bilinmektedir. İster, çaydanlıkla ister semaverle ister Alafranga torbacıklarla hazırlansın çayın iyiliğine ve hazırlanışına göre çay tiryakilerine hitap eder. Üstüste kırk bardak çay içen memleketler ve halklar vardır. Bunlara umumiyetle çoğu kez soğuk iklimli yerlerde raslanır.


Demli Çay İçin

meyra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2009
Mesajlar: 38
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc38746
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2009
2,996 defa indirildi / yazdırıldı




a İyi cins çay kullanma veya harman yapma.
b Taze ve kireçsiz, yeni kaynamış su kullanma, daha önce kaynatılmış, beklemiş su ile yapılan çay lezzetsiz ve kokusuz olur.
c Çaydanlık daha önce ısıtılmalı, eğer soğuk demliğe kaynar su dökülürse suyun kaynaması durur ve çay iyi sonuç vermez.
d Suyu alçaktan dökmeli. En iyi sonuç elde edebilmek için kaynar su en kısa mesafeden çay yapraklarının üzerine dökülmelidir. Kaynayan su çaydanlığının yanıt? ti demlik getirilmesi ve Semen kaynar su içine dökülmelidir.
e Çay iyice demlenmelidir, kaynatılmalı çayın demlenmesi için ölçü olarak 6 dakika kâfidir.


İYİ ÇAY DEMLEMEK İÇİN

beyaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2010
Mesajlar: 23
Kısa URL: https://ml.md/lc53848
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010
2,593 defa indirildi / yazdırıldı




Çayı nemden uzak tutmak için kapalı kavanozlarda koruyun.
Kireçli, madenli, klorlu olmayan tatlı su ile demleyin.
Porselen demlik tercih edin.
DemliSi önceden ısıtın.
Demliğe her bir bardak için bir çay kaşığı dolusu çay koyarak ılık suyla yıkayın. Ve çaydanlığa oturtun. Çayı su kaynamadan hemen önce demleyin.
Su kaynayınca da ocağı kısarak demliği çaydanlığın üzerine oturtun ve üzerine temiz bir bez koyun. Demliğin ağzını alüminyum tolyo ile huni şeklinde kapatın. 10-15 dakika demleyin.
Demleme esnasında demliği sallamayın.
Demlenmeden sonra, dem ile posayı birbirinden ayırın. Demi, porselen bir çaydanlığa aktarın. Demlenen çayı yarım saat içinde tüketin.


İyi Çay Demlemenin Püf Noktaları

mutfak prensi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc127629
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2017
1,112 defa indirildi / yazdırıldı




Dr. Mustafa Duman

Önce su iyi olmalı. Çay demlenecek suyun asit-baz dengesi nötr olmalı.
Baz dengesi fazlalık gösterirse, karbonatlı çaya benzeyen, koyu bir çay elde edilir.
Çay mutlaka porselen demlikte demlenmeli, alttaki su ısıtılan büyük kap, porselen olursa iyi olur.
Olmazsa da içi kalaylı bakır, diğer su ısıtıcılar ya da semaverler olabilir.
Demlik metal olursa, çayda metal tadı olur, çayın lezzeti bozulur.
Çayı demlerken, önce ısıtıcıda suyu bir kez kaynatın. Sonra sıcak porselen demliğe, bir bardak çay için bir tatlı kaşığı ölçeğinde kuru çay koyun. Kaynamış sudan üzerine dökün ve demliği su kaynatılan kap ya da semaver üzerine koyun.
Bazıları, demliğe önce kaynamış suyu koyar ve sonra kuru çayı ekler. Her iki şekil de doğrudur, kişisel tercihtir.
Türk çayını demlerken 10-15 dakika bekleyin ve demlenen çayı servis edin. Isıtıcıdaki suyu tekrar tekrar kullanmayın. Kaynamış suyu uzun süre bekletir ya da tekrar kaynatırsanız bu sudan demlenen çayın lezzeti bozulur. Su taze olmalı, bir kez kullanılmalı.



Çay Demlemenin İncelikleri

son fasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2019
Mesajlar: 48
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144740
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı




Ülkemizde çay demlemenin herkes tarafından kabul görmüş tek bir yöntemi olmadığı için birbirinden farklı birçok yöntem bulunmaktadır. Tabii demlemedeki bu farklılıklar, çayın tadında da farklılığa yol açabilir, hatta doğru zannedilen ya da önemsenmeyen birçok püf nokta, çayda aroma kaybına sebep olup çayın tadını bozabilir.
Çayı demlerken kullanılan suyun temiz ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Musluk suyu yerine damacana ya da arıtılmış su kullanılmalıdır. Kullanılan suyun mineral ve oksijen oranı ne kadar zengin olursa, çay da o kadar lezzetli olacaktır. Çay bekletilmiş ya da daha önceden kaynatılıp soğutulmuş suyla demlenmemelidir. Çünkü kaynayıp soğumuş su, daha az oksijen barındırdığından çayın aromasını bozacaktır.
Çayın aromasını tam olarak yansıtması için en ideal malzeme porselen demliklerdir. Metal demlik kullanımından özellikle kaçınılmalıdır. Çay harici kokuları içine çekeceğinden aynı demlikte farklı çay bitkileri demlenmemeli, demlik asla deterjanla yıkanmamalı, sadece sıcak suyla temizlenmelidir. İyi çay demlemek için önemli olan çay demleme yönteminden ziyade, püf noktalarına dikkat etmek ve uygulamaktır.
Çaydanlıktaki su kaynatılırken içi boş demlik de çaydanlığın üzerine konularak ısıtılır.
Su kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ya da çaydanlık ateşten uzaklaştırılır. Suyun kaynaması oksijen kaybına sebep olduğu için uzun süre kaynamış suyla çay demlememek gereklidir. Su en fazla 10 saniye kaynatılmalıdır. Su kaynadıktan sonra çaydanlık ateşten alınıp 3-4 dakika bekletilir ve suyun ısının 75-85 derece seviyelerine düşmesi beklenir.
Su kaynadıktan sonra fokurdaması tamamen bitmeli, 1-2 dakika beklemeli, böylece ideal demleme ısısına ulaşılmış olur. Su ısısının düşürülmesi iyi çay demlemenin püf noktalarından biridir. Çünkü kaynayan suyla çay demlendiğinde çay haşlanır ve aromasını kaybeder.
Kaynayarak oksijen kaybına uğramış suya tekrar oksijen kazandırmak için çayı demlerken suyu yüksek mesafeden hava ile temas sağlayarak çayın üzerine dökülmesi gerekir.
Ayrıca hâlâ sıcak olan suyu demliğin tek bir noktasından (üzerinde gezdirmeden) dökerek demlemek çayın haşlanmasını engeller. Çayı demledikten sonra demlik çaydanlığın üzerine oturtulur ve kısık ateşte 12-15 dakika bekletilir. Diğer püf nokta, çayın demlenme süresince (12-15 dakika boyunca) aynı ısıda kalması, (yani 75-85 derece). Demlikteki ısının yükselmemesi ya da azalmaması gerekiyor. Bu sebeple çayı demlerken ocağın altı iyice kısılmalıdır. Hatta çaydanlıkla demliğin arasına bir bez, kapak vb. konulursa çaydanlıktaki ısının demliğe geçmesi engellenir.
Çay demlerken kullanılan diğer bir yöntemse, demleme esnasında, önce kaynatılıp biraz soğutulmuş suyun (75-85 derece), demliğe dökülmesi ve ardından kullanılacak miktardaki çayın demlikteki bu suyun içine konmasıdır. Çay tamamen doğal bir ürün olduğu için, demlendikten sonra 20-25 dakika içinde mutlaka tüketilmelidir. 20-25 dakika sonra çay bayatlar, tadı acılaşır ve rengi koyulaşır.



Çay Demlemenin Püf Noktaları

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163163
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




İyi çay demleme için su, çay ve çay takımı ya da çaydanlık gereklidir. Çayı demlediğimiz materyalin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması iyi çay demlemenin sırrı ve püf noktalarından biridir. Lezzetli çay demleme için kullanılan demlik cam, porselen ya da topraktan yapılma olmalıdır. Gümüş çaydanlıkların içinin porselen olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Çayı saklama yöntemi de çayın dem kalitesini artırır. Cam bir kavanozda sıcak ve nemli ortamlardan uzakta çayın saklanması uygundur. Uzun süre geçmeden çayı taze olarak kullanmak çayın berraklığı üzerinde etkilidir.
En iyi çay demleme tekniği için çay suyunun asla bekletilmemiş olması önem taşır. Mineral açısından zengin sularla demlenen çayın kokusu, berraklığı ve rengi mükemmelleşir.
Çay suyunu 10 saniye gibi kısa bir süre kaynatmanız yeterlidir. Kaynayıp soğuyan su ile çay demlemeyin, çaya bulanık ve acı bir tat verir.
Demliği önceden ısıtmak çayın ısı ile oluşan renk verme reaksiyonunu tamamlar.
Çay demleme ölçüsü her çay çeşidi için farklılık içerse de genel olarak 100 mililitre su için yaklaşık 2 gramdır.
Siyah çay demleme süresi yaklaşık 5 dakikadır. Yeşil çay demleme süresi siyah çaya oranla daha düşüktür. Yeşil çay demleme süresi arttıkça içinde bulunan kafein miktarı da artar. Kafeinsiz tüketmek istiyorsanız içmek için 1 – 2 dakika beklemeniz yeterlidir.
Hızlı çay demleme için çay demleme bardakları ve çay demleme aparatı kullanabilirsiniz. Özel olarak tasarlanan bardak ve aparatlar, çay demlemeyi daha kolay bir hale getirmektedir.


Çay Demleme

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168004
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2022
165 defa indirildi / yazdırıldı




Sıcak suyu demliğe bir anda boca etmek, çayın lezzetini düşüren uygulamaların başında geliyor. Oysa demliğinizi doldurmadan önce sıcak suyla biraz ısıtırsanız, sıcak suyu döktüğünüzde ısı kaybı oluşmaz ve çayınız daha iyi demlenir. Çayınızın aromasını kaybetmemesi için iyi bir çay demlemenin püf noktaları içinde demliğinizi sıcak suyla biraz ısıtmayı ihmal etmemelisiniz.
Çayınızı demledikten sonra demliği çaydanlığın üzerine oturtup orta ateşte 15-20 dakika demlenmesini beklemelisiniz. Bu süre zarfında ocağınızın ısısıyla oynamamalı, çayın çabuk demlenmesini sağlamak adına ateşi açmamalısınız.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023


Çay Demlemenin Püf Noktaları

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172147
Gönderme Tarihi: 19.May.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı




Çay demlemenin birçok farklı metodu bulunuyor. Ustasından alınan çay tarifine göre söz konusu 4 aşama şu şekilde;
Doğru Seçim: İlk adım damak tadına göre çay seçmek. Marketlerde farklı özelliklerde olan birçok çay bulunuyor. Bu nedenle damağınıza uygun bir çay seçimi yapmanız gerekiyor.
Demleme Yöntemi: Çayın demlenmesi en önemli kısımlardan birini oluşturuyor. Çay demlik içerisinde kaynama noktasına ulaşmadan bir süre bekletilir. Akabinde 1-2 dakika ocak dışında bekletilir. Sonra demlemek için tekrar ocağa alınır.
Yoğunluk: Çay tadının yoğun olması isteniyorsa, tüm çay yapraklarının en dibe çökmesi sağlanır. Bunun için çay karıştırılır ve dibe doğru yönlendirilir. Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır ve 15 dakika kadar bekletilir. Eğer fazla kaynarsa çayın tadı acı olur.
Aromalar: Karanfil çaya aroma verecektir. Karanfilin çayın demlenme aşamasında eklenmesi gerekiyor. Ayrıca tarçın ya da vanilya ekleyerek de çaya lezzetli bir aroma katılabilir.



Türk Çayı Nasıl Demlenir?

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172338
Gönderme Tarihi: 29.May.2023
158 defa indirildi / yazdırıldı




Çayın iki ana malzemesi ve tek bir edevatı var; su, çay yaprakları ve çaydanlık.
Leziz bir çay hazırlamak hem çok kolay hem de çok zordur.
İyi demlenmiş ve lezzetli yani Türklerin deyimiyle tavşan kanı çay demleyebilmek bir düzeyde ustalık ister.
Dünyada ileri düzeyde ve köklü çay kültürüne sahip ülkelerin geneline baktığımızda demlemede bizden farklı yöntemlere sahip olduklarını görmekteyiz.
Bunun en büyük sebebi çay çeşidindeki farklılıklar. Bizim çayımız demini geç verir. Bu yüzden de 3-4 dakika yerine ortalama 15 dakika demlenmesini bekleriz.
Demleme yöntemimiz ise Rusların semaver tekniğinden hareketle geliştirmiştir.
İyi kalitede içme suyu çaydanlığa konur, üzerine demlik yerleştirilir.
Su, kaynamaya başladığı an oksijenini kaybetmemesi için ateş kısılır.
Isınmış olan demliğe kuru çay yaprakları konur. Bir kişi için bir yemek kaşığı idealdir.
İdeal demleme süresi ortalama 13-15 dakikadır. 30 dakikadan fazla ocakta
tutarsak çayımız bayatlamaya başlar, içerisindeki tanenler daha fazla açığa çıkar ve bu da oldukça buruk ve gittikçe acılaşan bir tat verir.
Her ne kadar fincan kullananlar olsa da usulünce Türk çayı ince belli cam bardaklarda servis edilir.



Çay Demlemede Doğru Bilinen Hatalar

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172711
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2023
232 defa indirildi / yazdırıldı




Çay tüketimi Türkiye'de fazlaca yaygın olarak görülebiliyor. Birçok demleme çay yöntemi bulunuyor. Uygulanan her yönteme göre de içeceğin tadında farklılık görülebiliyor. İşte ustasından o içeceğin demlenme yöntemi…
Türkiye'de her öğünde çay tüketilebiliyor. Neredeyse her ilde sevilerek tüketilen çay, demleme yöntemlerine göre damaklarda farklı tatlar da bırakıyor. Bu nedenle çay demlerken hata yapılması, lezzetsiz bir içeceğe neden olabiliyor. Ancak doğru yöntemlerle çay demlenmesi, damaklardan silinmeyecek bir lezzet oluşturuyor.
Çay demleme esnasında önce çayın sonra kaynamış suyun koyulması hata olarak belirtiliyor. Çünkü söz konusu yöntemle çay demlenmiyor, haşlanıyor. Bu nedenle önce kaynamış su demliğe dökülür, ardından çay eklenir. Bu sayede çay demleme işlemi gerçekleşmiş olur.
Çay demleme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan diğeri, suyun demliğe eklenme şeklidir. Eğer su kenardan dökülürse oksijen kaybolmasına sebebiyet verebilir. Ancak yukarıdan dökülürse kaybettiği oksijeni geri kazanabilir. Bu sayede çay daha lezzetli bir şekilde tüketilebilir.


DOĞRU ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ
Çay demleme işlemi esnasında altta kaynayan su üstteki demliğe koyulur. Orta boy demlikler için 5 yemek kaşığı çay ilave edilmesi önerilir. Akabinde alt demliğe soğuk su ilave edilir ve suyun kaynaması beklenir. Suyun kaynama esnasında üst demlikteki çay çöker ve demlenir. Ortalama 10 dakikalık bir bekleme süresinin ardından servise hazır hale gelir.



Çay Demleme Yöntemleri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173247
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2023
225 defa indirildi / yazdırıldı




Çay demleme işlemi basit gibi gözükse de, lezzet açısından farklılıklar gösterebiliyor. Nitekim tam kıvamında demlenen çay, adeta damaklardan silinmeyecek bir içecek haline de gelebiliyor. Her toplumun kendine özel bir çay demleme kültürü de bulunuyor. Söz konusu kültürler; çayın yaprağı, sunumu ve demleme şekli olarak değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle tek bir yöntemden söz etmek doğru olmaz. Ancak Türkiye'de tercih edilen söz konusu çay demleme yöntemi, pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasına girebiliyor.
Ne kadar çay demlenmek isteniyorsa, o kadar su kaynatılır.
Akabinde kuru çay istenen miktarda demliğe eklenir.
Kaynamış haldeki su, demlikteki kuru çayın üzerine eklenir.
Akabinde azalan suyun üzerine tekrar su ilavesi yapılır ve demlemeye bırakılır.
Demlikteki çay, kuru çay taneleri dibe çökene kadar bekletilir.
Ardından servis edilebilir.
Çayın daha berrak ve lezzetli olabilmesi için demliğe eklenen suyun temiz ve taze olması gerekir.
Çayın saklandığı kavanoz, ışık almayan ve rutubetsiz bir ortamda olmalı. Bu sayede çayın aromasının bozulması önlenebilir.
Demleme işleminde en az 20 dakika kadar, dinlenme işleminin beklenmesi tavsiye edilir. Çay yaprakları tamamen dibe çökmezse, çay demlenmiş olmaz.
Çay demlemeye bırakıldığında kısıt ateşte olmalı.
Seçilen çayın kalitesi de çayın lezzetinde etkili olur.
Demleme miktarı iyi ayarlanmalı. Bu sayede çayın acı olmasının önüne geçilebilir.



Çay Demlemedeki Püf Noktaları

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174290
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı




Çay demleme işlemi kültürden kültüre göre değişiklik gösterebiliyor. Söz konusu değişiklikler; çayın sunumu, demleme şekli ve yaprağı olarak sayılabilir. Bu nedenle çay demleme işleminde tek bir yöntemden bahsetmek doğru olmaz. Ancak Türkiye'de tercih edilebilen çay demleme yöntemi, pek çok kişinin adeta vazgeçilmezler listesine bile eklenebiliyor.
· Demleme işlemi için su kaynatılır.
· Kuru çay istenen miktarda demliğe eklenir.
· Kaynamış haldeki su, demlikteki kuru çayın üzerine ilave edilir.
· Devamında azalan suyun üzerine tekrardan su ilave edilerek demlemeye bırakılır.
· Kuru çay taneleri dibe çökene kadar demlikteki çay bekletilir.
· Sonrasında servis edilebilir.

· Çayın daha lezzetli ve berrak olabilmesi için demliğe ilave edilen suyun taze ve temiz olması gerekir.
· Çayın muhafaza edildiği kavanozun ışık almayan ve rutubetsiz bir alanda olması gerekir. Bu sayede çayın aromasının bozulması engellenebilir.
· Demleme işleminde en az ortalama 20 dakika kadar dinlenme işleminin beklenmesi önerilir. Ayrıca çay yaprakları tamamen dibe çökmezse, çay demlenmiş olmaz.
· Demlemeye bırakılan çayın kısıt ateşte olması tavsiye edilir.
· Çayın lezzetinde, seçilen çayın kalitesi de etkili olur.
· Demleme seviyesi iyi ayarlanmalı. Bu sayede çayın acı olması önlenebilir.







Çay demlemenin sırları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(13 adet Çay demlemenin sırları 146,774 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort