|
Tavuklu Buğday Salatası |
 |
gülibik
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc142954
Gönderme Tarihi: 24.May.2019
797 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1.5 kase haşlanmış buğday
1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
1 çay bardağı mısır
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı labne peyniri
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Bir kaba tüm malzemeleri alın. İçine tuzunu ilave edip harmanlayın. Servis tabaklarınıza pay edin.
Üzeri için tereyağı ve sıvı yağ karışımını kızdırıp baharatları ilave edin. Servise yakın baharatlı yağı buğday salatanıza dökün.

|
Tavuklu Buğday Salatası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3326 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181897
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2025
154 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 adet kırmızıbiber
Dereotu
150 gram haşlanmış tavukgöğsü
2 bardak haşlanmış buğday
1 kâse yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
1 diş sarımsak
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı tel şehriye
Nane
Pul biber
Her salatada olduğu gibi ilk olarak kırmızıbiberi, dereotunu, tavuğu minik minik doğrayın.
Haşlanmış buğdayı bir kâseye alın. Tavuğu, kırmızıbiberi, dereotunu ilave edin.
Ardından bir kâse yoğurdu ekleyin. Mayonezi ve tuzu da ilave edin. 1 diş sarımsak rendeleyin.
Üzeri için yarım çay bardağı zeytinyağını tavaya ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı tel şehriye ekleyip kavurun. Rengi dönünce pulbiber ve nane ekleyin. Karıştırın.
Şehriyeli sosu yoğurtlu salata üzerine süsleyin ve servis edin.

|
Tavuklu Buğday Salatası |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2258 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184280
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2025
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
1 adet salatalık
1 adet kırmızı kapya biber
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Haşlanmış buğdayı ve didiklenmiş tavuğu geniş bir kaseye alın.
Salatalık ve biberi küp doğrayın, maydanozu ince kıyın.
Tüm malzemeleri karıştırın, üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin.
Damak zevkinize göre baharat ekleyerek servis edin.

|
|