Kısa URL: https://ml.md/lc170825
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2023
256 defa indirildi / yazdırıldı
Türk kahvesinin içimi kişiden kişiye değişir. Bu yüzden de farklı pişirme usulleri vardır. İşte bunlardan bazıları;
SADE: Sade Türk kahvesine şeker eklenmemektedir. Cezvenin içerisine bir fincan su ve bir tatlı kaşığı kahve eklenerek kısık ateşte pişirilen kahve çeşididir.
AZ ŞEKERLI: Az şekerli Türk kahvesi için cezveye bir fincan su, bir tatlı kaşığı kahve ve yarım çay kaşığı şeker eklenerek kısık ateşte pişirilmektedir.
ORTA ŞEKERLİ: Orta şekerli Türk kahvesi, az şekerli Türk kahvesinden biraz daha tatlıdır. Cezveye bir fincan su, bir tatlı kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker ilave edilerek pişirilen kahvedir.
ŞEKERLİ: Bir fincan su, bir tatlı kaşığı kahve ve iki çay kaşığı şekeri cezveye ilave ederek kısık ateşte pişirilen Türk kahvesi çeşididir.
SÜTLÜ: Türk kahvesinin kendine has sert tadını yumuşatmak için içine ayrıca süt eklenerek yapılan Türk kahvesi türüdür. Aynı ölçülerde bir tatlı kaşığı kahve, isteğe göre şeker ve cezveye bir fincan su yerine süt konularak pişirilen kahvedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc173179
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2023
169 defa indirildi / yazdırıldı
Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayabilmek için kahveye dikkat edilmesi gerekiyor. Nitekim Türk kahvesinin ince çekilmiş olması, köpüklü olmasını sağlayabiliyor. İnce çekilmiş olan taze kahveden yapılan Türk kahvesi, daha da köpüklü olacaktır.
Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayabilmek için içerisine eklenen su sıcaklığı da önemlidir. Nitekim oda sıcaklığında su kullanımı tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra bol köpüklü Türk kahvesi hazırlanırken yanmadan, lezzetli bir şekilde pişirilebilmesi için cezve seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Nitekim ısıyı kontrollü ve doğru bir şekilde yayacak cezve ile Türk kahvesinin hazırlanması, lezzet ve köpük derecesine etki edebilir.