Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşçılığın Püf Noktaları > Hindi Hakkında (5 adet - 129,643 defa bakıldı)

Hindi Hakkında


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175791
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2024
173 defa indirildi / yazdırıldı




Hindi, örneğin tavuk etine göre çok daha zor pişen bir seçenektir. Bunun için hindiyi fırında kızartmadan önce bir süre haşlamakta fayda olacaktır. Bunun için en önemli nokta, hindinin büyüklüğüne uygun bir tencere seçmektir. Uygun büyüklükte bir tencereniz mevcut değilse hindiyi parçalara ayırarak pişirmek daha lezzetli sonuçlar alabilmek için iyi bir yöntemdir.
Hindinin daha iyi pişmesi için yararlandığınız haşlama işleminde çıkan suyu hindinin yanında yer alacak nefis bir pilav için kullanabilirsiniz. İç pilavın lezzetli olabilmesi için pirinç ve diğer malzemelerin kaliteli olması kadar pilav içinde hindi suyunun da yer almasının son derece önemli olduğunu unutmayın.
Hindinin harika bir lezzete sahip olması için pişirmeye başlamadan önce çeşitli malzemelerle marine etmek doğru bir karar olacaktır. Zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, karabiber ile marine ettikten sonra ya da salça, yağ, tuz, karabiber, az miktarda pekmez ile hazırladığınız sosu hindinin dışına masaj yaparak uyguladıktan sonra pişirmek şahane sonuçlara imza atmanızı kolaylaştıracaktır.
Hindi etinin daha hoş ve aromatik bir lezzete sahip olmasını istiyorsanız hindinin karnının içerisine biberiye, defne yaprağı ya da sevdiğiniz diğer baharatlardan ekleyerek harika sonuçlara imza atabilirsiniz. Aynı zamanda fırınlamadan önce tepsiye biraz havuç, sarımsak, soğan ya da kereviz dilimleyerek daha zengin bir lezzet hazırlayabilirsiniz.
Hindiyi pişireceğiniz tepsi, hindinin etrafındaki ısı hareketlerini etkileyecek; dolayısı ile hindinin pişmesini de etkileyecektir. Bunun için tepsinin derinliği ve büyüklüğünü iyi ayarlamanız gerekir. Derin olmayan, hindiyi yerleştirdikten sonra kenarlarda 5-6 cm boşluk kalabilecek büyüklükte tepsiler iyi bir sonuç alabilmek için idealdir.
Hindi pişiriyorsanız doğal olarak ilk istediğiniz şey, nar gibi kızarmış bir sonuca ulaşmaktır. Bunun için uygulayabileceğiniz püf noktası ise mevcut. Hindinin güzelce kızarması ve özel bir lezzete sahip olması için pişme süresinden 15 dakika kadar önce 3-4 yemek kaşığı kadar balı bir fırça yardımıyla hindinin üzerine sürün. Böylece daha iyi kızarmış ve daha lezzetli bir hindi yiyebilirsiniz.
Hindi; daha uzun pişme süresine sahip, emek ve zaman gerektiren bir seçenektir. Bunun için pişme süresinin hindinin büyüklüğü ile orantılı olacağını unutmayın. 160 derece ısıttığınız fırında 2-4,5 kg arasındaki hindiler için 2-3 saat; 5-7,5 kg arasındakiler için 3-4 saat; 8-12,5 kg arasındakiler için ise 4-5 saat ayırmayı göze alın.



Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175782
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı




Hindinin hası, nar gibi kızarmasından belli olur. İşte size altın-kahve hindinin püf noktası; bal. Pişme süresi bitmeden 15 dakika önce 3-4 yemek kaşığı balı ılık suyla inceltin ve fırçayla hindinin üzerine bir güzel sürün. Anında solaryum etkisi yaratacak ve hindinize şık bir “kış bronzluğu” sağlayacaktır. Enfes aroması da cabası.
Bir gece önceden şu karışımı yaparak hindiyi bir güzel ovun; 1/3 tuz, damak tadınıza uygun otlar ve biber. Bir gece bu şekilde dinlenen hindinin ertesi gün dönüşü muhteşem olacaktır.
Malum, etler mikrop yuvası! Bunu önlemek için ihtiyacınız olan tek şey soğuk, çivi gibi soğuk bir su. Hindiyi bir poşete koyun ve soğuk suyun içine bırakın. Ya da bir diğer alternatif, buz gibi akan suyun altında 3-4 dakika tutun. Bakterisiz hayat, oh ne rahat!
Hindinin içini doldurmak keyifli ve lezzetli ancak en ufak bir ısı ıskalaması sonucu tüm malzemeler hindinin içine de yapışabilir. Hal böyle olunca da ortaya pek hoş bir görüntü çıkmaz tabi. Bunu önlemek için malzemeleri ince bir tülbendin içine koyun ve hindiyi bu şekilde doldurun. Servis ederken tülbendi çıkarın ve yapışmamış sebzelerin keyfini çıkarın!
İşte size sihirli bir yöntem. İhtiyacınız olan bal, biberiye ve adaçayı. Bu üçünü güzelce karıştırın ve bir fırça yardımı ile hindinin üzerine sürün. Adaçayının kattığı aromayı damaklarınız da konuklarınız da uzun süre unutamayacak.
Hindiyi pişirmeden önce göğüs kısmı aşağı gelecek şekilde ters çevirin. Bu, etin yanmasını önleyecektir. Pişmeye yakın yeniden çevirin ve yukarıda bahsettiğimiz bal karışımını sürün; hindiniz nar gibi kızarırken, içi de şahane pişmiş olacaktır.
Bunu önlemenin yegâne yolu et termometresi! Malum hindi tepside durduğu gibi durmaz. Tam servis edecekken dışı nar içi har bir hindi görünümü istemeyiz elbette. Hindinin “ben oldum” seviyesi 165°F’dır. Termometreler bu rakamı gösterdi mi hindiyi fırından çıkarın. Artık kendi kanatları ile servise hazır.



Hindi Nasıl Pişirilir

şeker şurubu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc147727
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2020
1,052 defa indirildi / yazdırıldı




Büyük bir çoğunluğun tercih ettiği üzere bütün hindiyi, temizlenmiş ve dondurulmuş olarak satın aldınız. Oda sıcaklığında çözülmesi için beklettiniz. Boyun kısmı ve ciğer gibi iç organlarının hindinin iç kısmında ayrı ayrı poşetlerde olduğunu hatırlatalım. Tavuk ciğerine oranla oldukça büyük olan ve kızarttığınızda tadı kırmızı eti andıran hindi ciğeri oldukça lezzetli olur, daha önce denememiş olanlara önerimiz olsun.
Hindinin içinden çıkan ciğeri nasıl değerlendirebileceğimizi öğrendik, istersek iç pilav yapımında da kullanabiliriz. Peki ya boynu? Bol suda yıkadıktan sonra haşlayıp, yağlı suyundan pilav, çorba ya da hindi tarifinde detaylarını paylaştığımız gravy sos yapımında faydalanabilirsiniz.
Ortalama 4-5 kilogram büyüklüğünde satılan hindinin iç kısmını kanı çıkana kadar bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Her ihtimale karşı üzerinde kalan küçük tüyleri de almak için but kısımlarından tuttuğunuz hindiyi ocak üzerinde tütsüleyerek pişirmeye hazır hale getirin.
Buraya kadar bir ameliyat yaptığınızı düşünebilirsiniz, ön işlemler tamam sıra geldi hindiyi yakışıklı hale getirmeye.

Hindi Nasıl Kızartılır?
Hindiyi daha kısa sürede pişirmek ve yumuşak hale getirmek ve derisini nar gibi kızartmak için önceden marine etmek, ilgi ve şefkat göstermek şart.
Pişirme işlemi öncesinde CookZone’dan Fırında Salamura Tavuk için detaylarını öğrendiğimiz salamura işlemini yılbaşı hindimize de sakınmadan uygulayabiliriz.
Diğer bir yöntem: Tane karabiber, defne yaprağı, ada çayı gibi baharatların yanı sıra zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke bulunan bol suda bütün hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz. Kararında limon suyu ve sirke gibi asit içeren bileşiklerin bulunduğu bu karışım, baharat tadının hindi etine işlemesini ve etin dağılmadan muntazam bir şekilde dilimlenebilmesini sağlayacaktır.
Ek olarak pişerken daha aromatik ve lezzetli olmasını istiyorsanız derisinin altına otlarla ve baharatlarla tatlandırdığınız tereyağlarından koyabilirsiniz. Bu şekilde hem hindi etinin lezzeti daha çok ortaya çıkar hem de daha nefis bir şekilde kızarır. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Bütün Hindi Nasıl Pişirilir?
Fırında bütün halde nar gibi kızarmış, iştah açan bir hindinin tadına bakmak için marinasyon karışımı şart. Oranlarını hindi ve yılbaşı hindisi tariflerinde paylaşmış olduğumuz tereyağı ve zeytinyağı (hatta bir arada) yanı sıra asit içeren bir içerik örnek olarak limon suyu, kızarmasını ve derinin gerilmesini sağlayacak tuz, hindiye renk ve tat vermesi için arzuya göre bir parça bal, domates salçası ve hardal kullanmayı tercih edebilirsiniz. Küçük bir kapta karıştırdığınız marinasyonu hindinin üzerine eşit olarak dağılacak şekilde masaj yaparak sürün. Pişme esnasında yanmaması için bu aşamada biberiye, fesleğen gibi kuru baharatlara çok fazla yer vermemeye özen gösterin.
Marine ettiğiniz hindiyi, pişme esnasında suyunu salacağı için sığ olmayan derin ve büyük bir fırın tepsisine yerleştirin. Piştikten sonra da estetik bir görünüm alması ve uslu durması için hindiyi ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarından bağlayın. Kanat kısımlarını tahta şişler ya da ip yardımıyla gövdeye sabitleyin. Kurumaması için üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra fırına uğurlayın. Son yarım saat kala alüminyum folyoyu çıkarmayı unutmayın.
Marine ettiğiniz hindinin iç kısmını, tadındaki ağırlığı alması ve baharat ferahlığını damakta bırakması adına kök sebzelerle doldurmak ve sonrasında sos yapımında kullanmak tercih edilen bir yöntem.
Yılbaşı sofralarının aranılan tadı kestaneli iç pilavı ayrı olarak hazırlayıp, fırında pişen hindiyle servis edebileceğiniz gibi diri bir halde hazırladığınız iç pilavı hindinin iç kısmına doldurduktan sonra kendi suyunda fırında pişirebilirsiniz. Oldu mu size hindi dolması? Elinize sağlık.
Çeşitli markalardan dondurulmuş olarak satın aldığınız hindiyi, marine ettikten sonra yanında verilen pişirme torbası içinde kendi suyunda yumuşacık pişirmeniz de mümkün. Bu yöntemde battal boy pişirme torbasını hafif bir şekilde unlamayı ve bir kürdan yardımıyla birkaç yerinden delmeyi unutmayın yeter.
Derin bir tencereniz var ve temizlenmiş bütün hindiyi bol suda haşlayıp, pişirme işlemini fırında tamamlamak istiyorsunuz. Paşa gönlünüz bilir, suyundan da pilav ve çorba yaparız. Özellikle hindi etinin suyundan yapacağınız pilavın çok lezzetli olacağının da altını çizelim.

Hindi Kaç Derece ve Dakikada Pişer?
İçin için pişmesi ve çiğ kalmaması için ideal hindi pişirme sıcaklığına 160 derece diyebiliriz. Pişirme torbası ya da alüminyum folyo kullanmayı tercih edecekseniz ısıyı 175 dereceye kadar çıkartabilirsiniz.
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Mutfak ya da hindi termometreniz varsa ibre içi doldurulmamış bütün hindi için 75, doldurulmuş hindi için 80 dereceyi gösteriyorsa işlem tamam.
Ortalama 8-10 kişinin afiyetle doyacağı, yılbaşı ya da davet sofralarınız için hazırlayabileceğiniz bütün hindiyi, fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin ve parçalara ayırıp servis edin. Tadına tam olarak varabilmek için göğüs etinden mutlaka bir parça tadın. ''Uzun uzun hindi pişirmeye vaktim yok'' diyenlerinizi de düşündük, onlar için de yapımı pek pratik, lezzeti şahane bir video hazırladık. Hindi etinden şahane bir sofra kurarken vakitten de tasarruf etmenizi sağlayacak kendileri.



Hindi Yemekleri Hakkında

Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91
Şehir: Şiraz
Kısa URL: https://ml.md/lc53402
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
1,743 defa indirildi / yazdırıldı




Hindi yemeklerinde bütün bir hindiyi kullanmak doğru değildir. Çünkü hindinin çeşitli kısımlarından çeşitli yemekler pişirilebilir. Örneğin: Hindinin boynunu, başını, kanatlarını, ayaklarını, ciğer v.b.ini ayırınız. Tırnaklarını kesip ayaklarını ütünüz. Gagasını, gözlerini çıkarınız. Biraz havuç, şalgam ve kereviz köküyle, ya da yalnız unla çevirip katık sote, ya da meyaneli, bezelyeli, mantarlı ve sirkeli yahni yapınız. Sonra hindiyi ikiye ayırınız. Bir kısmından hindi yemeklerini pişiriniz. Diğer kısmını da kızartma, kebap, sote, dolma ve güveç gibi yemeklerde kullanınız.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.12.2023


Hindi Hakkında

bitter
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc30787
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2008
2,283 defa indirildi / yazdırıldı




Hindi, çok çeşitli biçimlerde; sote, fırın, ızgara, haşlama, doldurulmuş, vb. hazırlanabildiğinden, hemen her davette de, rahatlıkla sunulabilir. Üstelik, rejim perhiz uzmanlarının en çok öğütledikleri besin olduğunu da unutmamak gerekir. 100 g'lık, göğüs tarafından, derisi alınmış hindi eti, aynı miktarda derisi alınmış piliç ve tavuk etine eşit miktarda kalori içermesine karşılık, doymuş yağ oranı çok daha düşüktür. Bu yüzden de, özellikle Batı ülkelerinde, hindi tüketimi gün geçtikçe artmaktadır.
Ayrıca hindinin göğüs eti, özel tadı ve yumuşaklığıyla, pek çok yemeğin hazırlanmasında, dana eti yerine kullanılabilir. Biraz daha ağır tatlı but etleriyse, gene çeşitli yemeklerde koyun etinin yerini alabilir.
500 gramlık hindi göğüs etinden, genellikle 0,5 cm kalınlığında 8 dilim flato elde edilebilir; ayrıca istenirse, dilimler hafifçe dövülerek, biraz inceltilebilir.
Hazırlama biçimi ister kızartma, ister haşlama, ister ızgara vb. olsun, hindi etinin'de, tıpkı piliç eti gibi, aşırı pişirilmediği zaman daha lezzetli olduğunu unutmamak gerekir. Kıvamında pişirme, bütün özel suyunu Ve lezzetini korumanın tek yoludur.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.12.2023






Hindi Hakkında Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(5 adet Hindi Hakkında 129,643 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort serdivan escort sapanca escort karasu escort hendek escort ankara escort
sakarya escort kızlar sakarya escort kaliteli sakarya escort vip sakarya escort elit sakarya escort bayan sakarya escort adresleri.