|
Domatesli Bulgur Pilavı (Osmaniye) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2215 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183441
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2025
34 defa indirildi / yazdırıldı
|
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 adet yeşilbiber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağda domates salçası bir süre kavrulur.
İçerisine doğranmış kuru soğan, yeşilbiber ve domates ilave edilir.
İki su bardağı bulgur ile karıştırılarak bir süre daha pişirilir.
Dört su bardağı sıcak su ve tuz eklendikten sonra bulgur suyunu çekene kadar ocakta bekletilir.
Bir süre dinlendirildikten sonra servis yapılır.

|
|