|
|
Glase Resim ve Şekiller |
|
mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51313
Gönderme Tarihi: 02.May.2010
2,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu zarif kek süslemelerini değişik düzenlemelerde değerlendirebilirsiniz. Bunları yapmakta uygulanan yöntem, özellikle kulüplerin, belirli toplulukların amblemlerini yapmakta ya da resimlerle onları belirlemede çok yararlıdır. Royal Glaseden yapılan bu resimlerin çevresine torbadan glase sıkılmış, orta bölümleri ise daha yumuşak glase ile doldurulmuştur. Glase renkli olabileceği gibi, sonradan da şekerci boyası ile boyanabilir. Torbadan akıtılarak yapılan glase desenler nazik olduğundan kolaylıkla kırılabileceği için, oldukça basit çizimli desenler seçilmelidir.
Desenin hazırlanışı:
Bir boyama kitabı ya da kartpostaldan beğendiğiniz deseni yağlı kağıda çıkarın. Deseni çizdiğiniz kağıdı ya düz bir tahta ya da cam parçasına köşelerine Royal Glase sürerek yapıştırın. Her an için çıkarmakta olduğunuz desenin kırılabileceğini düşünerek, gereğinden fazla kopya çıkarım. Cam ya da tahta parçasına yapıştırdığınız desenin çizili olduğu kağıdın üzerine bir yağlı kağıt daha tutturun.
Glaseleme:
Royal Glaseyi yapın. Yumurta akları ile yapıyorsanız, gliserin ya da limon suyunu katmayın. Kurumuş yumurta akı ile yapacaksanız bunun niceliğini iki kez arttırın. Glaseyi torbadan akıtabileceğiniz yumuşak bir kıvamda hazırlayıp ince bir uç kullanın. Diyelim bir yapraktan olduğu gibi tek renk kullanmanız gerekiyor, o zaman hem dış çizgi için hem de doldurma için kullanacağınız glaseyi renklendirin. Birden fazla renk kullanılacağında ise, glaseyi beyaz olarak kullanın. Şeklin içini doldurmak için, glaseyi su ya da yumurta akı ile yumuşatın. Tahta bir kaşığın arkasını kaplayacak ve karışımın içine geri bırakıldığında bir süre sonra karışım düz bir yüzey oluşturacak kıvamda olmalıdır. Hava kabarcıklarının oluşmaması için yavaş yavaş karıştırın.
Deseni belirleme:
Dış hatları belirlemek ve içlerini değişik renklerde doldurmaya yetecek kadar torba hazırlayın. Daha sert olan glaseyi, ince yazı ucu ile dış hatları belirlemede kullanın. Diğer torbaları değişik renklerdeki yumuşak glase ile doldurun. Bunlara uç takmanız şimdiden gerekmez. El altında bir kokteyl çubuğu ya da ince bir fırça bulundurun. Desenin dış çizgilerine glaseyi sıkın. Kesik çizgiler olmamasına, köşelerin kesilmemesine özen gösterin. (Bir iğne ile köşeleri düzeltin.) Çok geniş desenlerin içini bir çay kaşığı ile glase dökerek de kaplayabilirsiniz. Dış hatları belirledikten sonra, içleri doldurmaya girişin ve gerekirse bir fırça ya da bir kokteyl çubuğu ile glaseyi girinti ve çıkıntılara yayın. Glase düzgün bir biçimde ve her yerde eş kalınlıkta olmalıdır. Hava kabarcıkları oluşursa bir iğne ile delin. Şekilleri glaseledikten sonra küçük şekiller için 12, daha büyükler içinse 24 saat kuru bir odada radyatör yakınında kurumaya bırakmalısınız. Nemli havalarda ise üzerine bir kağıt örterek boyama işlemine girişmeden 3 gün kurumasını beklemek yerinde olur.
Kağıdı almak:
Akıttığınız deseni bir kitabın üstüne kenardan biraz taşırarak yerleştirin. Kağıdı aşağı doğru çekerken, kurumuş desenin kenarlarını kağıttan kurtarın. Deseni parmaklarınızla tutarak, kağıdı çekip alın.
Saklamak:
Glaseden yaptığınız deseni kalın bir kitabın üstüne koyun. Üstüne ince beyaz kağıt yayarak, hava geçirmeyen bir kutuda 6 aya dek saklayabilirsiniz.
|
|
Glase Resim ve Şekiller Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|