Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşçılığın Püf Noktaları > Et Köftesi Yapımını Püf Noktaları (136 defa yorumlandı, indirildi, yazdırıldı)

Et Köftesi Yapımını Püf Noktaları



Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol



Et Köftesi Yapımını Püf Noktaları

Et, köftenizin lezzetli ve kıvamında olması için dikkat etmeniz gereken en önemli başlangıç adımıdır. İyi bir et tercihi ortaya lezzetli köfteler çıkarmanız için size oldukça yardımcı olacaktır. Öncelikle orta yağlı taze etten çekilmiş kıyma, ev yapımı köfte tarifi için idealdir. Damak tadınıza ve lezzet tercihinize bağlı olarak, et satın alacağınız yere yağ oranını ayarlatabilirsiniz. Unutmayın köfte eti için hazırlatacağınız kıymayı, birden fazla et çeşidi ile birleştirerek harmanlayabilirsiniz!
Köftenin olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz ki maydanozdur. Tazeliğini renginden anlayabileceğiniz maydanoz demetlerini, kesme tahtanız üzerinde ince ince doğrayarak köftelerinize dahil edebilirsiniz. Bu adımı gerçekleştirmeden önce misafirlerinize ve aile üyelerine maydanoz sevip sevmediklerini sormanızı tavsiye ederiz. Genel damak zevkine hitap eden domates, biber gibi yiyeceklerden biri olmayan maydanoz, onu sevmeyenler için biraz can sıkıcı olabilir.
Köfte harcının içerisinde kullanacağınız soğanı, küp küp doğramak yerine rendelemenizi öneririz. Bu pişirme sırasında çiğ kalan soğan parçalarının ağzınıza gelmesini engelleyecektir. Aynı zamanda hazırlama sürenizi de kısaltacaktır. Rende yerine mutfak robotu ile de aynı işlemi yapabilirsiniz. Rende kullanacaklara unutmadan dikkatli olmalarını hatırlatmak isteriz. Rende keskin ve hızlı hareket edilmesi sonucunda can yakabilen bir mutfak aletidir. Sakin ve yavaş hareketler ile temiz ve güvenli bir sonuç elde edebilirsiniz. Bağlayıcı lezzetleri kullanmayı unutmayın!
Ekmek kırıntıları, köfte tarifi için kullanılması tavsiye edilen bağlayıcı malzemelerden bir tanesidir. Birçok köfte tarifi, ekmek kırıntıları içermektedir. Burada önemli olan nokta köfte harcında olması gerekenden daha fazla ekmek kırıntısı kullanılmamasıdır. Ekmek kırıntılarının fazla kullanılması sonucunda yoğun bir köfte harcı oluşturabilirsiniz ve bu sert, kuru, aynı zamanda yumuşak olmayan köfteler yapmanıza neden olur. Köfterin dağılmaması ve şekillerinin görsel açıdan tatmin edici olması için, ekmek yerine başka bağlayıcı alternatif seçenekleri arayanlara yumurta tavsiye edeceğimiz bir diğer malzeme olacaktır.
Baharatlar yemeklerin vazgeçilmez ve en önemli lezzet tamamlayıcılarındandır. Dünya üzerinde birbirinden farklı tat dokusuna sahip çok fazla baharat çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en çok tercih edilen; karabiber, pul biber ve kekik köfteye yakışan baharatlardan sadece birkaçıdır. Baharat kullanırken miktarını daha önceden ayarlamanızı öneririz. Böylelikle yoğun baharat kullanımı ile birlikte gelen ağır tadı engellemiş olacaksınız.
Köftelerinizin pişirme sırasında parçalanmasını ve dağılmasını önlemek istiyorsanız, köftelere şekil verdikten sonra mümkün olduğunca soğuk tutmaya çalışın. Bunun için buzdolabınızdan yardım alabilirsiniz. Şekil verdiğiniz köfteleri yarım saat soğukta bekletmek, harika köfteler ortaya çıkarmak için ideal bir süre olacaktır.
Oluşturduğunuz köfte harcına şekil vermeden önce ellerinizi yağlayın, böylece hazırladığınız karışım ellerinize yapışmaz ve hızlı bir şekilde köfteniz şekil alır. Köftelerinizi kuru ellerle şekillendirdiğiniz durumda ise et karışımı, cildinize yapışacak ve top yuvarlamayı imkansız hale getirecektir. Nazik ve yumuşak hareketler ile şekil vereceğiniz köfteler pişirme sırasında size dağılmayarak kolaylık sağlayacaktır.
Köfteleri nasıl servis edeceğinize bağlı olarak, yemeğe uygun büyüklükte şekil vermelisiniz. Örneğin çorbada daha küçük, ısırık büyüklüğünde köfte kullanmalısınız.



lezzetler.com sitesinde bulunan .
Et Köftesi Yapımını Püf Noktaları tarifi, Aşçılığın Püf Noktaları bölümüne ait bir tariftir.
Et Köftesi Yapımını Püf Noktaları tarifi, 136 defa yorumlandı, indirildi ve yazdırıldı.










lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası