Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Arsuz'un Gezilecek Yerleri Tadına Doyum Olmayan Lezzetl (337 defa yorumlandı, indirildi, yazdırıldı)

Arsuz'un Gezilecek Yerleri Tadına Doyum Olmayan Lezzetl



Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol



Arsuz'un Gezilecek Yerleri ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetleri

https://www.gezinomi.com/otel/arsuz-otelleri

İskenderun’a komşu olan Arsuz, bu bölgede denize girilmesi en uygun bölge olarak bilinmektedir. İskenderun merkezine 34 kilometrelik mesafede bulunan Arsuz, sıcak suyu olması nedeniyle en fazla tercih edilen bölgeler arasındadır. Arsuz plajı, sadece Hatay bölgesiyle sınırlı kalmayıp çevre il ve ilçelerden gelen birden fazla turist tarafından da ziyaret edilmektedir. Arsuz plajı bölgesine yakın bir mesafede bulunan dalgakıran nedeniyle çok az dalga olması sebebiyle oldukça keyifli bir denizi bulunur. Sahil çevresine kurulan birbirinden kaliteli bar, restoran ve kafeler sayesinde bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için oldukça keyifli ve huzurlu bir ortam oluşturuyor.
Arsuz otelleri hakkında bilgi vermeden önce arsuz bölgesinde görülmesi gereken birden fazla alanın bulunması nedeniyle Arsuz ziyaretinin en kısa 2 gün olmasına özen gösterin. Bu iki gün içerisinde hem Arsuz’u hem de çevre bölgelerde bulunan birbirinden değerli alanları da görme imkânı bulabilirsiniz. Eşsiz doğal güzellikleri ve sakinliğiyle ön plana çıkan Arsuz, görülmesi gereken en huzurlu tatil bölgeleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle geç kalmadan Arsuz’u ziyaret ederek hem huzurun tadını çıkarın hem de keyifli tatilin tadını çıkarın.

Arsuz’da Gezilebilecek Yerler
Meryem Ana Havuzu: Meryem ana havuzu kutsal olarak kabul edilmektedir. Bunun sebebi ise Meryem ananın Kudüs’ten Efes bölgesine yolculuk yaptığı sırada yıkandığı alan olarak kabul edilmektedir. Hristiyanlar tarafından kutsal bölge olarak kabul edilmesinin sonucunda her yıl düzenli olarak 14 Ağustos tarihinde dini törenler Meryem Ana havuzu bölgesinde yapılmaktadır. Arsuz ziyareti sırasında görebileceğiniz en önemli bölgelerden bir tanesidir.

Kutsal Havariler Kilisesi: Arsuz merkeze 4 kilometrelik mesafede bulunan Arpaçiftlik mahallesinde bulunan kutsal havariler kilisesi, geçmiş dönemlerden günümüze kadar yapılan birden fazla kazı çalışması sonucunda oraya çıkarılmıştır. Yapılan kazı sonuçlarından sonra toprak altından çıkarılan kilise, tarihe merak duyan ve ilgi çekici mimarisiyle ziyaretçilerine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 6. Yüzyıla ait olduğu düşünülen mozaik ve mezarlar da yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Kutsal havariler kilisesine girişler ise ücretsizdir.

Deniz Feneri: Arsuz ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken en enteresan bölgelerden biri de deniz feneridir. Arsuz merkeze 30 kilometrelik mesafede bulunan bu deniz feneri 1933 yılında inşa edilmiştir. Deniz fenerinin kule yüksekliği ise 5 metreden oluşmaktadır. İlk inşa edildiği dönemlerde o döneme ait en yaygın olan gaz ile kullanılırken koruma altına alındıktan sonra ise kesme taş kullanılmaya başlanmıştır. Arsuz bölgesinde görülmesi gereken en önemli alanlardan bir tanesidir.

Mar Yuhanna Kilisesi: Arsuz merkezin en işlek caddesi üzerinde yer alan Mar Yuhanna kilisesi, tarihi bakımdan incelendiğinde ise yaklaşık olarak 500 yıllık bir tarihe sahiptir. Rum Ortodoks kilisesinin en belirgin örneği olarak kabul edilen bu kilise 2017 yılında restore edilerek günümüzde aktif olarak kullanılan bir kilisedir. Tarihe ışık tutan ve günümüze kadar ayakta durmayı başaran en özel alanlar arasındadır. Çan kulesi ve içinde bulunan süslemeleri nedeniyle görülmeye değer alanlar arasındadır.

Arsuz’da Ne Yenir:
Arsuz ziyaretiniz sırasında Hatay mutfağının oldukça lezzetli ve çeşitli yemeklerinize tatmanıza olanak tanımaktadır. Arsuz otelleri ise bu konuda oldukça lezzetli mutfakları ile ön plana çıkmaktadır. Hem konaklama hem de lezzetli mutfakları ile ön plana çıkan bu otellerde köy kahvaltısının tadını çıkardıktan sonra ayrıca İssos otelde Hatay medeniyetler şehrinin birbirinden lezzetli yemeklerinden tatma imkânını bulabilirsiniz.
Arsuz ziyaretinizde tadabileceğiniz en önemli lezzetlerden bir tanesi de Hatay simididir. Hatay simidi tuz ile kimyonun karışımına batırılması ile tüketilmektedir. Ayrıca Hatay mutfak kültürüyle oldukça geniş olması sebebiyle acı salçalı hamur işi de farklı lezzetler tatmak isteyen kişiler için kesinlikle önerilmektedir. Club Casmin hotelinde bölgenin en popüler yemekleri arasında olan ıspanaklı börek, firik pilavı ve eşsiz lezzete sahip sac oruğu yemeklerini tadabilirsiniz. Sadece yemekleri ile değil aynı zaman da tatlıları ile de ünlü bir bölge olması sebebiyle sabah, öğle ve akşam yemeklerinizi yedikten sonra tatlı ile günü sonlandırabilirsiniz.
Arsuz otelleri konaklamalarının yanı sıra lezzetli mutfak kültürüne sahip olması sebebiyle Arsuz ziyaretinizi sonlandırmadan önce kesinlikle Antakya döneri, kâğıt kebabı, tepsi kebabı ve künefe lezzetlerini tatmadan dönmeyin. Farklı ustalar tarafından hazırlanan bu lezzetlerin tatları oldukça lezzetli olduğu için kesinlikle farklı restoranlarda farklı lezzetleri ve lezzetli köy kahvaltılarını yapmanızı önerebiliriz. Hem konaklama hem de lezzetli zengin mutfakları ile özellikle https://www.gezinomi.com sitesinde bulunan Arsuz otelleri her zaman popüler olacak gibi gözüküyor.





lezzetler.com sitesinde bulunan .
Arsuz'un Gezilecek Yerleri Tadına Doyum Olmayan Lezzetl tarifi, Diğer Konular bölümüne ait bir tariftir.
Arsuz'un Gezilecek Yerleri Tadına Doyum Olmayan Lezzetl tarifi, 337 defa yorumlandı, indirildi ve yazdırıldı.










lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası