Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > 2022 Gastronomi Trendleri (1 adet - 3,550 defa bakıldı)

2022 Gastronomi Trendleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


2022 Gastronomi Trendleri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171739
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2023
264 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

Sağlıklı yaşlanma ile ilgili yapılan araştırmalarda çok fazla artış olduğunu söyleyebiliriz. Kolajen tozları ve ilikli kemik suları mutfaklarımızda fazlaca yer aldı. Bu yıl insanlar gıda atıklarının azaltılmasından ambalajların en aza indirilmesine kadar sürdürülebilirlik için yemek pişirmenin, alışveriş yapmanın ve yemek yemenin atık meydana getirmeyen yollarını aradılar. Tüketiciler mutfak ambalaj atıklarını azaltmaya çalışıp ve bu konuya daha fazla odaklandı. Gıdalarda daha az plastik kullanmak her zamankinden daha önemli hale geldi. Kernza (yeni bir buğday türü) gibi yıllık değil de uzun ömürlü yetiştirilebilen tahıllarda artış gördük. İklim değişikliği ile mücadele söz konusu olduğunda bunu gerçekleştirmek önemli. Çünkü uzun ömürlü tahıllar, yıllık yetiştirilen tahıllara göre daha derin kök sistemlerine sahip. Bu derin kökler, toprak erozyonunu önlemeye yardımcı olur ve zararlı sera gazlarını yer altında tutarak bunların atmosfere gitmesini engeller.
Bitki bazlı beslenme her geçen gün artıyor. Et tüketimini azaltıp daha fazla sebze tüketme eğilimi gördük. Bitki bazlı beslenmeye odaklanan makale ve beslenme planlarına olan ilgide geçtiğimiz yıl önemli bir artış oldu. Bu durum muhtemelen et ürünlerinin maliyeti ve bulunabilirliğinden ve daha sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme arzusu gibi farklı faktörlerden kaynaklanıyor. Marketlerde ve restoranlarda bulunan bitki bazlı seçeneklerin artmasıyla birlikte insanlar bu konuda her zamankinden daha fazla seçeneğe sahip oldular. Yulaf sütü 2021'e hakim olmuş olsa da bu yıl da badem sütü ve hindistan cevizi sütünü bolca kullandık. Bitki bazlı sütlerde patlama oldu. Badem dışındaki kuruyemişlerden, tahıllardan, tohumlardan ve sebzelerden süt üretilmeye devam edildiğini de gördük. Pikan cevizi, kaju, macadamia ve Antep fıstığı dahil olmak üzere pek çok kuruyemişten bitki bazlı süt elde edildi. Bağışıklık, 2022'de de en çok önemsenen konulardan biri oldu ve daha çok sayıda bağışıklık destekleyici ürünler üretildi. C vitamini, D vitamini, çinko, probiyotikler, prebiyotiklerle güçlendirilmiş daha fazla yiyecek ve içecek gördük.
Matcha çayına olan ilgide bir artış söz konusu. Zerdeçallı latte ise yine aynı şekilde daha fazla ilgi görüyor. Kakaolu, matcha'lı ve zerdeçallı latte'ler bu yıl trend olsa da günlük olarak esas tüketmeniz gereken şeylerin meyve, sebze, sağlıklı yağ, yağsız protein ve yüksek lifli gıdalar olduğunu unutmayın.
Sebzeleri bol yağda ve kısık ateşte pişirme tekniği (konfi) bu sene hepimizin en az bir kere denediği bir usül olacak. Markalar giderek artıyor, tarifler zenginleşiyor, lezzetler güzelleşiyor. Baklagil unlarından üretilen makarnalar bu sene de revaçta olacak. Üstelik sadece glutensiz beslenmek isteyenlerin değil, içerdikleri zengin proteinler sayesinde makarna sever sporcuların da göz bebeği. Nohuttan mercimeğe, fasulyeden bezelyeye kadar farklı ürünlerle hazırlanan bu makarnalar gerçekten denemeye değer. Ispanak, pancar, brokoli ve karnabahar gibi sebze püreleri ile içerikleri zenginleşen bu makarnalar, klasik makarnaları sollayacak gibi gözüküyor.
Onlarca farklı yöntemle yüzlerce çeşit tarifte kullandığımız nohut, yeni mucize malzeme olarak beslenme listelerine girdi. Nohutlu kahvaltılık gevrek, nohut unu, nohut tofu... Nohut suyunu yumurta akı yerine kullanma fikri ise birçok kişiyi çok mutlu etti.
2023 trendleri de bu sene de sıfır atık en önemli başlıklardan birisi. Ancak bu sene işin içerisine dünyanın sürdürülebilirliği uğraşının yanında ekonomik krizin getirdiği zaruriyetler de giriyor. Sebebi her ne olursa olsun gıda ürün fiyatlarının geçen seneye nazaran aşırı artışı, bireylerdeki yemekleri dönüştürme fikrini perçinliyor. Olabildiğince az atık çıkartmak ve ertesi günü de düşünerek hareket etmek artık hayatımızın bir rutini haline geldi. Mutfaklarımıza giren hava fritözleri ya da diğer adıyla airfryerlar artık pek çok kişi için vazgeçilmez mutfak ekipmanları arasında yer alıyor. Her ne kadar zaman zaman canımız fast food çektiğinde bol yağlı patates kızartmalarına hayır diyemiyorsak da genel beslenme düzenimizden teknik adı deep fry olan kızartma işlemini çıkaralı epey oldu. Hava fritözleri özellikle işten eve yorgun gelip sağlıklı, pratik ve hızlı bir yemek deneyimi yaşamak isteyenler için ideal. Mini bir fırından çok daha hızlı bir şekilde, içerisindeki sıcak havayı ürünün etrafında döndürerek ideal kıvamda pişiren bu hava fritözlerinde bütün tavuktan musakkaya, balıktan patates kızartmasına, muffinden ekmeğe kadar pek çok ürünü hazırlamanız mümkün. Üstelik spor yapmanın da iyi anlamda moda olduğu günümüzde hem profesyonel hem de amatör sporcuların kalori dengelerini korumaları açısından da oldukça başarılı. Bunun en büyük sebebi hava fritözlerinde neredeyse hiç yağ kullanmadan çok iyi sonuçlar elde ediyor olmamız.







2022 Gastronomi Trendleri Tarifleri Diğer Konular



(1 adet 2022 Gastronomi Trendleri 3,550 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası