Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SALAMURA IZGARA TAVUK GÖĞSÜ VE FIRINLANMIŞ PATATES PÜRESİ


Memet Özer

2 Adet Tavuk Göğsü
4 Adet Patates
3 Adet Közlenmiş Kırımızı Biber
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Krema
1 Çorba Kaşığı Bezelye
1/2 Demet Maydanoz
3 Sap Taze Kekik
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
Karabiber

SALAMURA TAVUK GÖĞSÜ; göğüsleri derin bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, bir tutam kırmızı toz biber, bir tutam kimyon, 1 diş sarımsak, bir kaç damla soya sosu ve bir kaç yaprak taze kekik koyduktan sonra üzerini strech filmle kapatarak minimum 6-7 saat buzdolabında bekletin. Sonrasında tavukların suyunu süzerek iyice kurulayın. Etlerin her iki tarafını zeytinyağı, tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ızgara tavada pişirin. Etleri ocaktan aldıktan sonra bir kaç dakika da fırında pişirin. Servisten önce 5-10 dakika dinlendirin.
SOS: tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırdıktan sonra içine piyazlık doğradığınız soğanları, küp küp doğradığınız havuçları ve 1 diş sarımsağı ekleyin. Birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Havuçların rengi soğanlara geçene kadar kavurun. Közlenmiş kırmızı biberleri şeritler halinde kesin, karışıma ekleyin ve soteleyin. Biraz pişirdikten sonra üzerine 2 kepçe tavuksuyu ilave edin ve 15-20 dakika kadar özdeşleşene kadar pişirin. Blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin.
PATATES PÜRESİ;Patatesleri haşlayın. Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyun. Üzerine sarımsak, süt,krema, tuz, karabiber ve birazda muskat rendesi koyun. Karışımı pişirdikten sonra süzdüğünüz patatesleri ekleyin ve çatal yardımıyla ezin. İçerisine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Hazırladığınız püreyi kalıplara koyarak fırınlayın.


© lezzetler.com tarif no:82256 | adı:Salamura Izgara Tavuk Göğsü ve Fırınlanmış Patates Püresi | gönderen:delikanlı | indirme tarihi:02.05.2024 - 18:45