Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ADAPAZARI ISLAMA KÖFTE


Kıyma (400 gram)
Ekmek içi (2 dilim, çekilmiş)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kuru soğan (1/2 adet)
Sosu için:
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Domates salçası (1 çorba kaşığı)
Karabiber (1/2 çay kaşığı)
Su (1 bardak)
Tuz (1 çay kaşığı)
Sunumu için:
Beyaz ekmek (8 dilim)

400 gram kıymayı oval bir kaba koyun. Üzerine 2 dilim çekilmiş ekmek içi ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz serpin. Kabuğunu soyduğunuz yarım adet soğanı çok ince dilimleyerek küçük küçük doğrayın ve kaba aktarın. Kabın içindeki tüm malzemeyi elinizle yoğurun.
Yaklaşık 2 dakika boyunca yoğurduğunuz köfteyi toparlayıp avucunuzun içine alın. Avucunuzla sıkarak yumurta büyüklüğünde parçalar elde edin. Her bir parçayı avucunuzla sıkıp elden ele aktarın. İki elinizin arasında yuvarlayın ve bastırarak yuvarlak bir şekil verin.
Ocağa aldığınız sos tavasına 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, eritin. Eriyen yağın üzerine 1 çorba kaşığı salça koyun. Üzerine yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz serpip salçayı karıştırarak kavurun. 1 dakikadır kavurduğunuz salçanın üzerine 1 bardak su koyup, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
1 dilim ekmeğin her iki tarafını hafif bir şekilde kaynayan sosa batırıp, ısıttığınız tavaya koyun. Bu işlemi diğer ekmek dilimlerine de uygulayıp, ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın.
Hazırladığınız köfteleri, ekmekleri kızarttığınız tavaya koyarak ve çevirerek iki yüzünüde kızartın. Kızarttığınız köfteleri ekmeklerin üzerine koyup, süsleyerek servise hazır hale getirin.




© lezzetler.com tarif no:54888 | adı:Adapazarı Islama Köfte | gönderen:köfteci | indirme tarihi:06.05.2024 - 10:54