Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SEZAR SALATASI


1 marul
4 yumurta
2 dilim tost ekmeği
1-2 diş sarımsak, (kabukları soyulup uçları hafifçe kesilmiş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 ançuez filetosu (ayıklanmış)
50 gr. rendelenmiş roquefort veya blö peyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak, (dövülmüş).

Marulun lekesiz iç yapraklarım teker teker ayıklayın. Yapraklan, bol suda, teker teker, iyice yıkayıp süzdükten sonra 3-4 parmak kalınlığında iri parçalar halinde, elinizle, doğrayın. Yıkanıp doğranmış yaprakları bir kaba koyup çıtır çıtır olmaları için salatanın hazırlanması bitinceye kadar buzdolabına kaldırın.
Vinegret sosunu hazırlamak için, zeytinyağı dışında, sos için gerekli bütün malzemeyi bir kapta iyice karıştırın'. Tuz, sirkenin içinde kaybolunca karıştırmaya devam ederek zeytinyağı yedirin. Sosu bir kenara bırakın.
Yumurtaları, içlerinin «sulu kalması için, sadece 4-5 dakika, sirkeli ve tuzlu suda kaynatın. Yumurtaların pişme süresi dolunca tencereden yumurtaları alın hemen soğuk suya tutun. Yumurtaların kabuklarını, içleri tam katı olmadığı için, dikkatle soyup bir kenara bırakın.
Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını aldıktan sonra her dilimi boylamasına iki, enlemesine üç parçaya ayırın. (Böylece her dilimden yaklaşık kare biçiminde 6 adet ekmek elde etmiş olacaksınız.) Bu parçalarınher iki taraflarını da kızgın çiçek yağında altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarmış ekmekleri bir kevgirle tavadan kağıt üzerine alıp fazla yağlarını kağıda emdirdikten sonra her iyi yanlarını da sarımsakla ovun.
Masada, marulun üzerine ançuez filetolarını; sarımsaklı ekmekleri; rendelenmiş roquefort veya diğer peyniri ve enlemesine ikiye kesilmiş yumurtaları koyun. Vinegret sosu, içindeki sarımsağı çıkarıp attıktan sonra, salatanın üzerine her tarafına eşit biçimde gelmek üzere döküp salatayı karıştırdıktan sonra servis edin
Bu salata özellikle masada konukların önünde hazırlandığından buzdolabından alacağınız marul dahil bütün malzemeyi masaya getirin.


© lezzetler.com tarif no:25879 | adı:Sezar Salatası | gönderen:mozerella | indirme tarihi:26.04.2024 - 22:04