Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TALAŞ BÖREĞİ


3 su bardağı un
125 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
1 yumurta sarısı
İçi için :
1/2 kg. yumuşak kuşbaşı et
1/2 çorba kaşığı salça
4-5 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Eti kibrit çöpü şeklinde doğrayınız. Salça ve 1 su bardağı su katarak hafif hararetli ısıya koyunuz. Yumuşamasına yakın halka şeklinde doğranmış soğan ve tuz ilave ederek pişiriniz. Karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
Et pişerken hamuru hazırlayınız. Una, tuz, limon suyu ve 1 su bardağı ılık su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. Özleştirerek nemli bez altında 10 dakika dinlendiriniz.
Hamuru 2-3 mm. kalınlığında daire şeklinde açınız. Yağın 4/5'nü eritmeden hamurun üzerine sürünüz. Kavuşturarak üçe katlayıp, üzerini yağlayınız. Yufkanın diğer kenarlarını da tekrar üçe katlayarak kare şekline getiriniz. Üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde 1/2 saat bekletiniz.
Hamur sertleşince dikdörtgen açıp, kavuşturmaca üçe katlayınız. Tekrar aksi yönde açarak üçe katlayınız. Et pişip soğuyuncaya kadar hamuru dinlendiriniz.
Hamuru 30x40 cm. boyutlarında dikdörtgen açınız. 40 cm. lik kenarı 2, 30 cm. lik kenarı 3 eşit parçaya bölerek altıya ayırınız. Ortalarına 1/6 iç koyup yayınız. Karşılıklı kısa kenarları 1 cm. üst üste gelecek şekilde kapatınız. Kapatılan uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştiriniz. Üzerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.


© lezzetler.com tarif no:20664 | adı:Talaş Böreği | gönderen:Meriç | indirme tarihi:01.05.2024 - 02:04