Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PORTAKAL SUYU İLE ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


https://cook.com.tr

Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
Portakal Suyu 1.5 Su Bardağı
Su 0.5 Su Bardağı
Havuç 2 Adet
Patates 1 Adet
Soğan 1 Adet
Kereviz 1.5 Kilogram

Kerevizlerin ve patatesin kabuklarını soyup kare şeklinde doğrayınız. Havuçları soyduktan sonra arzunuza göre kare veya dilim şeklinde kesiniz. Soğanı yemeklik doğraya bileceğiniz gibi rendenin kalın tarafı ile de rendeleyebilirsiniz. 1.5 su bardağı hazır doğal portakal suyu kullanabileceğiniz gibi ortalama 6 büyük boy portakalı sıkarak da 1.5 su bardağı portakal suyu elde edebilirsiniz.
Tencerenize zeytinyağınızı koyduktan sonra soğan, kereviz, patates ve havucu ilave edin. Portakal suyu ve yarım su bardağı kadar daha su ekleyip kısık ateşte malzemeleriniz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Not: Malzemeler yumuşamış ama tencerenizde yemeğin suyu çok kalırsa servis yapacağınız tabağa delikli bir kepçe ile malzemeleri alın. Tencerenin altını açıp suyunu koyu bir kıvama gelene kadar kaynatıp servis tabağındakilerin üstüne dökün. Bu şekilde daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz.




© lezzetler.com tarif no:170957 | adı:Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz | gönderen:Somuncu | indirme tarihi:10.05.2024 - 01:33