Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KARNABAHAR ÇORBASI


1 tane küçük boy karnabahar
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane orta boy patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un

Karnabahar çorbası tarifi için önce karnabaharları saplarından ayırın. Yıkadıktan sonra karnabaharı, kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar hâlinde keserek hazırlayın.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve içine karnabahar, patates, kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.
Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın.
Terbiyeye karnabaharın et suyundan biraz alın ve karıştırdıktan sonra terbiyeyi tencereye ilave edin. Bu da terbiyeli çorbaları püf noktasıdır. Ardından tuz ve karabiber ekleyin. Karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Pürüzsüz bir kıvam alması için çorbayı blenderdan geçirin. Üzerini dereotu, fırınlanmış ekmek ya da birkaç parça karnabaharla süsleyebilirsiniz.




© lezzetler.com tarif no:161688 | adı:Karnabahar Çorbası | gönderen:Domates Perisi | indirme tarihi:22.05.2024 - 06:11