Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KONKORD TURTASI


https://www.unipro.com.tr

Kakaolu beze için:
Yumurta beyazı 5 adet
Toz şeker 150 gr (Yumurta beyazına katılır.)
Toz kakao 35 gr (Pudra şekerine karıştırılır.)
Pudra şekeri 150 gr
Ganaj Krem için:
Sıvı krema 1000 gr
Krater Bitter Çikolata 800 gr
Krater Sütlü Çikolata 500 gr

Yumurta beyazı mikserde çırpılırken, toz şeker (çok temiz olmalı) azar azar yumurta beyazının içine yed irilir, marenga hazır olunca mikserden alınır, önceden hazırlanmış pudra şekeri ve kakao karışımı karıştırılarak marengaya yed irilir.
Hazırlanan karışım, büyük boy düz duy takılmış sıkma torbasına doldurulur. Yarısı küçük uzun fitiller halinde diğer yarısı ile 2 adet yuvarlak pat şeklinde silpat üzerine sıkılır. Fırında en düşük ısıda (Türboda 120-125 °C, normal fırında 150 °C 1 saat 15 dakika kadar pişirilir. (Fırın tipine göre değişkenlik gösterir ayrıca güzel kurumuş olmalı.)
Kaynatılmış krema ateşten alınır, içine kıyılmış çikolatalar konur, 5 dakika sonra karıştırılır. Eğer soğuduktan sonra çırpılacaksa buzdolabına konmaz.
En zor kısım, pudra şekeri ve kakao karışımını marengaya yedirirken karıştırma esnasında olur, dikkatli karışım ve sulandırmadan yapmak gerekir. Ayrıca bezeler fırında iyice kurutulmalı.
Turta için, yuvarlak patlar hafif ganaj kremi ile yapıştırılır, buzdolabında dondurulur.
Turtanın her tarafı palet bıçak ile sıvanır.
Küçük uzun çubuklar halindeki bezeler el ile (2- 3 cm) kadar uzunlukta pastanın her tarafına gelişi güzel yapıştırılır, en üstüne az miktar kakao serpilir.




© lezzetler.com tarif no:140017 | adı:Konkord Turtası | gönderen:Nur Gün | indirme tarihi:27.04.2024 - 10:09