Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HAŞHAŞLI PATLICANLI BÖREK


http://homend.com

Hamuru için;
4 su bardağı un
Yarım paket ve 2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
İç Harcı İçin:
2 patlıcan
2 soğan
1 sivri biber
1 domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Haşhaş
1 çay bardağı su

Profesyonel stand mikserinizin karıştırma kabına 4 su bardağı unu eleyerek koyun. Unun ortasını açarak içine 1 yemek kaşığı tuz ve üzerine 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. Yoğurma kancasını takın, 1-2. ayarda çalıştırın. Hamur tamamen toparlandığında ve kancadan kolay ayrılır kıvama geldiğinde ayrı bir kaba alın ve üzerini kağıt bir havlu örterek dinlendirin.
Patlıcanları alacalı olarak küp küp doğrayın ve 15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biberi doğrayıp ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve haşhaşı ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru hafif unladığınız bir tezgaha alın. İki eşit parçaya bölün parçaları eşit büyüklüklerde açmaya özen gösterin.
Yuvarlak bir fırın tepsisini her tarafına eşit gelecek şekilde yağlayın. Açtığınız hamurlardan birisini fırın tepsisinin altına yerleştirin. Üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz patlıcanlı harcı gezdirin. Diğer hamuru da üzerini kapatmak için kullanın. Üzerini örttüğünüz hamurun üstünü zeytinyağıyla yağlayın ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Not: Patlıcanlı iç harcı hazırlarken harcı mümkün olduğunca az sulu bırakmaya özen gösterin. Harç ne kadar sulu kalırsa böreğin altı o kadar çiğ olur. Harç susuz olursa böreğin altı da çıtır çıtır olacaktır.




© lezzetler.com tarif no:139632 | adı:Haşhaşlı Patlıcanlı Börek | gönderen:ObUrCaN | indirme tarihi:05.05.2024 - 04:21