sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort karasu escort erenler escort geyve escort kocaali escort akyazı escort hendek escort otele gelen escort ferizli escort kaynarca escort pamukova escort serdivan escort eve gelen escort arifiye escort karapürçek escort adapazarı escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort kocaali escort taraklı escort pamukova escort serdivan escort akyazı escort arifiye escort geyve escort hendek escort karapürçek escort sapanca escort kaynarca escort erenler escort sogütlü escort karasu escort otele gelen escort ferizli escort eve gelen escort adapazarı escort
sapanca escort sapanca escort webmaster forum
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KAKIRDAK BÖREĞİ (GAZİANTEP)


Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


6 kg koyun kuyruğu
1 bardak süt
2 demet maydanoz
5 adet taze soğan
1 avuç taze tarhın (tarhun)
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Kuyruk yağını et makinesinden çektirin.
Geniş bir tavada tuz ekleyip ocağa koyun. Sürekli savurarak karıştırın vc iyice kavurun. Eriyip tamamen yağını salınca sütü ekleyin ve kavurmaya devam edin.
İyice yağa kesip, kuyruklar koyu sarı renk alınca bir süzgece boşaltın vc yağını süzün. Bu yağı başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
Yağı iyice süzülmüş kakırdağı bir tepsiye koyup, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, tarhın, salçalar, kırmızıbiber, karabiber, yenibahar ve tuz ile karıştırın.
Harcı pide fırınına gönderin ve kapalı olarak pişirtin. Eğer evde yapıyorsanız, hamuru ince uzun pide gibi açın ve harcı boydan yarısına döşeyerek hamurun ikinci yarısını üstüne kapatın. Önceden ısıtılmış kızgın fırında pişirin.

Not: Kakırdak çıkarmak için kuyruk yağı büyük bir kaşıkla savrularak kavrulur, aksi takdirde köpürerek taşar. Kakırdağı kavururken yağını iyice salarak gevremesine dikkat edin. Kakırdak veya yerel ağızda söylenişi ile gahırdak böreği kaybolmaya yüz tutmuş tariflerden biridir. Osmanlı mutfağında, kuyruk yağını iyice eritip fazlasını süzdürerek iyice kıkırdatmak ve adeta gevrek gibi çıtır çıtır olan kuyruk yağı ile poğaça yapmak çok yaygındı. Kökü eskilere dayanan, ancak günümüzde artık pek yapılmayan bu börek bir zamanlar özellikle Kurban Bayramını takip eden günlerde kurbanın kuyruğu değerlendirilerek yapılırmış. Eskiden kakırdak, kavurma gibi kışa hazırlık olarak küplere basılarak saklanırmış. Kakırdak iyi gevreyince sanıldığı kadar ağır olmaz, aksine içine katılan yeşillikler ile tadı hafifler ve lezzetli olur. Süzülen yağ kavanozlara dondurularak gerektiğinde yemeklere tat vermek için kullanılabilir.


© lezzetler.com tarif no:88154 | adı:Kakırdak Böreği (Gaziantep) | gönderen:AyGölgesi | indirme tarihi:05.06.2026 - 19:25