Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIRMIZI BİBERLİ TAVUK


2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 8 parçaya bölünmüş)
2 çorba kaşığı un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiberle karıştırılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 büyük dolmalık kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp, uzunlamasma doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı unlu tereyağı
125 gr (1/2 su bardağı) krema

Baharatlı unu tabağa koyup, tavuk parçalarını teker teker iyice una buladıktan sonra, fazla unlarını silkeleyip, bir kenara bırakınız.
Büyük bir tencereye tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, her iki yanlarını 5'er dakika, renkleri kahverengileşinceye kadar kızartınız. Delikli kepçeyle tavuk parçalarını bir tabağa çıkarınız. Soğan ve sarımsağı tencereye koyup, karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Dolmalık kırmızı biberleri katıp 5 dakika daha pişiriniz. Tavuk parçalarını yeniden tencereye koyup, tuz ve biberi serperek, tavuk suyunu üstüne döktükten sonra harlı ateşte kaynatınız. Ateşi kısıp, kabın kapağını kapatarak 1 saat, tavuk parçaları yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, tavuk parçalarını maşayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Tenceredeki pişme suyunu orta boy bir kaseye süzünüz. Süzgeçte kalan soğan ve dolmalık kırmızı biber parçalarını tavuğun üstüne ve etrafına yerleştiriniz. Üstünü örtüp, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
Süzülmüş pişme suyunu yeniden tencereye koyup, harlı ateşte sürekli karıştırarak 30 dakika kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp tahta bir kaşıkla unlu tereyağı azar azar ve sürekli karıştırarak, kalınca pürtüksüz bir sos elde edene kadar ekleyiniz. Tencereyi ateşten alıp kremayı katınız. (Sosu tadıp gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber serpiniz.) Sosu tabaktaki tavuk parçalarının üstüne döküp, servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:69059 | adı:Kırmızı Biberli Tavuk | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:16.06.2024 - 00:57