 |
Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi |
CEVİZLİ FİNCAN KADAYIFI
350 gram taze tel kadayıf
150 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle şerbetin soğuması gerektiği için su ve şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp içine limonu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Tamamen soğumaya bırakın.
Taze tel kadayıfları geniş bir tepsiye alın ve elinizle tel tel ayırarak hafifçe didikleyin. Eritilmiş ve ilk sıcağı geçmiş tereyağını kadayıfların üzerine gezdirin. Tereyağının her bir kadayıf teline nüfuz etmesi için elinizle iyice harmanlayın.
Klasik bir Türk kahvesi fincanının yarısına kadar yağlanmış kadayıftan koyun ve parmağınızla ortasına bir çukur açarak iyice bastırın.
Açtığınız çukura 1 tatlı kaşığı dolusu iri çekilmiş ceviz koyun. Cevizlerin üzerini tekrar kadayıfla kapatın ve elinizle sıkıca bastırarak kadayıfın fincanın şeklini almasını sağlayın.
Fincanı fırın tepsisine ters çevirin, kadayıf kalıp gibi çıkacaktır. Tüm kadayıf bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kadayıfların altı ve üstü nar gibi kızarana kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine, tamamen soğumuş olan şerbeti gezdirin. Şerbetini çekip kıtır kıtır olduğunda servis yapın.
© lezzetler.com tarif no:188959 | adı:Cevizli Fincan Kadayıfı | gönderen:Çetin Ceviz | indirme tarihi:25.06.2026 - 01:06