Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KAHVALTI EKSTRA İÇECEKLERİN SERVİSİ


Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Taze meyve suları; konuğun istediği şekilde hazırlanır. Hazırlanan meyve suyu bardağı tepsiyle taşınır. Konuğun sağ tarafından kahvaltı bıçağının ilerisine bırakılır.
Sebze suları; kahvaltı ofisinde konuğun isteğine göre hazırlanır bardağa konarak tepsiyle konuk masasına getirilir. Konuğun sağ tarafından kahvaltı bıçağının ilerisine konur.
Sıcak sütlü filtre kahve, kendine özgü kahve makinesinde hazırlanır. Hazırlanan kahve konuğun isteğine göre fincana veya potlara doldurulur. Ayrıca sıcak süt de pota doldurulur.
Tepsiyle konuk masasına getirilerek konuğun sağ tarafına kulpları aynı yöne bakacak şekilde potlar bırakılır. Kahve fincanı da konuğun sağ tarafına potların önüne bırakılır.
Sıcak çikolata veya kakao, konuğun isteğine göre sütlü veya sütsüz olarak hazırlanır.
Hazırlanan sıcak içecek soğutulmadan konuğun masasına tepsiyle götürülerek sağ taraftan servis edilir.
Sıcak pastörize süt; konuğun istediği sıcaklıkta ısıtılarak fincana doldurulur. Konuk masasına götürülerek sağ taraftan servis edilir.
Sıcak çay, konuğun isteğine göre poşetle fincana konur ya da porselen veya cam pota doldurulur. Konuğun sağından servis edilir. İsteyen konuğa çayın yanında tranş limon dilimleri de verilebilir. İngiliz konuklar için çay koyu demlenir ve yanında sıcak süt verilir.
Çeşitli bitki çayları; hazırlanan adaçayı, ıhlamur, papatya, kuşburnu gibi çaylar sıcak suyun içinde bir süre bekletilerek fincanlara doldurulur. Konuğun sağından servis yapılır.
Konuğun istediği bitki çayına göre yanında limon da verilebilir.

Kahvaltı ekstralarının büfeden de servisi yapılmaktadır. Büfeden ekstra kahvaltılık servisi aşağıdaki şekillerde yapılmaktadır:
Peşin ödenerek yapılan servis: Bu şekilde yapılan serviste konuk kahvaltı ekstra büfesine giderek istediği yiyecek ya da içecekleri seçer. Büfe sonundaki kasada kasiyere ücretini ödeyerek masasına gider ve kahvaltısını yapar.
Kredili ödeme yapılarak yapılan servis: Otel konukları ekstra büfesinin önüne giderek istedikleri kahvaltılıkları alırlar. Büfe sonundaki kasada adisyon açılarak konuk tarafından imzalanır. Konuk otelden ayrılırken ekstra ücretler de tahsil edilir.
Servis elemanı tarafından yapılan servis: Konuk ekstra kahvaltı büfesine giderek ekstraların neler olduğunu görür. Masasına giderek servis elemanına normal kahvaltılıkların yanında ekstra olarak istediklerini de sipariş eder. Servis elemanı büfeden ekstraları alarak servis eder. Bunlar için adisyon açılarak gerekli işlemler yapılır.


© lezzetler.com tarif no:99985 | adı:Kahvaltı Ekstra İçeceklerin Servisi | gönderen:Saadet | indirme tarihi:19.05.2024 - 09:37