Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KULUBE PASTA


2 bardak un
2 bardak şeker
125 gram margarin
1 bardak pekmez
1 tane kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
1 fiske tuz
2 paket hazır krema
1 kase çilek

Un, şeker, tarçın, zencefil, karanfil, kabartma tozu ve tuzunu bir derin kase de karıştırın. Margarini eritin, pekmez ve yumurta ile karıştırın Un karışımına ilave edin. Karıştırın. Yoğurun, Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ilave edin. Hamuru 10 -15 dk soğuk bir yerde bekletin. Merdane ile yarım cm kalınlığın da hafif unlu zemin de açın.
Ev şeklinini vermek için; Bir model belirleyin. Evin on arka yüzü için; 2 parça. Yanları için; 2 parça ve çatısı için iki parça olacak şekil de kağıttan kestiğiniz kalıba göre ; parcaları hamur üzerine yerleştirin.bir bıçakla kesip alın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamurları; bebek ve hayvan sekilin de kalıplarla kesin. 180 derece de 10-15dk pisirin.
Fırından alıp iyice soğumaya bırakın. Daha önceden hazırladığınız veya hazır tüpler de satılan renkli kremalarla, kapı pencere şekilleri verin. Çatıya tuğla şekli verin. Kremayla kaplayıp çileklerle süsleyin Biraz donmaya bırakın. Sonra dikkatle parçaları birleştirin. Dolapta bekletip donunca servis edelim.




© lezzetler.com tarif no:99940 | adı:Kulube Pasta | gönderen:Saadet | indirme tarihi:04.05.2024 - 08:34