Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TERBİYELİ PATATESLİ PİRİNÇLİ ÇORBA


4 adet patates
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan (rendelenmiş )
1 adet tavuk veya et bulyon
3 yemek kaşığı margarin
Terbiyesi İçin:
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
1,5 – 2 yemek kaşığı un

Önce patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Düdüklüde haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezerek püre haline getirin.
Daha sonra çorba yapacağınız tencereye rendelenmiş bir adet soğanı yağla birlikte hafif kavurun. Püre haline getirilmiş patatesleri ekleyin ve kaşıkla çevirerek hafif kavurun, pirinçlerin pişme büyüklüğünü hesap ederek yeteri kadar sıcak su ekleyin veya tavuk sulu veya et suyu ekleyin veya sıcak suyun içine bulyon ekleyin. Ve pirinçleri koyun. Sıcak su dökün. (1 -1,5 litre su ortalama )
Pirinçler şişince tuzunu ekleyin. Ocağın altını kısın. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini bir kasede hazırlayın. ( 1 adet yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpın. Sıcak çorba suyundan alarak kasedeki terbiyeye dökerek karıştırın. Daha sonra bu çorba terbiyesini sıcak pirinçli patatesli çorba karışımına yavaş yavaş ekleyerek yedirin. Biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve karabiberi ister şimdi ekleyin, dilerseniz kuru nane servis esnasında koyun.


© lezzetler.com tarif no:99470 | adı:Terbiyeli Patatesli Pirinçli Çorba | gönderen:Saadet | indirme tarihi:28.04.2024 - 05:45