Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SEBZE DOĞRAMADA KULLANILAN ARAÇLAR


a) Sebze Bıçağı
Bunlar mutfakta en çok kullanılan bıçaklar arasındadır. Boyları sebze soyulmasına uygun olması için genellikle küçüktür. Yine de küçükten büyüğe birkaç değişik boyu bulunur. Kaliteli olanlarının metal kısmı yekparedir.

b) Sebze Doğrama Makinesi
Çeşitli modellerde üretilen sebze doğrama makinesi çok hızlı ve düzgün bir şekilde sebzelerin doğranmasını sağlar. Çok miktarda ve çeşitli şekillerde sebze doğrama işlemi yapan işletmelerde yaygın olarak kullanılan bir araçtır.

c) Parizyen Kaşığı
Genellikle patates için kullanılmakla birlikte parizyen kaşıklarıyla kabak, havuç vb. sert sebzeler de şekillendirilebilir. Parizyen kaşıklarının klasik biçimi yuvarlak olmakla birlikte farklışekil ve boyutta oval uçlu, hatta tırtıllı olanları da mevcuttur.

d) Doğrama Tahtası
Ahşaptan ve sertleştirilmiş plastik maddelerden yapılan doğrama tahtaları kullanış amacına göre farklı renklerde ve boyutlarda olur.

e) Sicim
Pişerken dağılan sebzelerin dağılmasını engellemek için sebzelerin bağlanmasında, sebzelerin bir araya getirilmesinde vb yerlerde kullanılır. Kullanılacak sicimin mutlaka pamuklu veya keten ipten yapılmış olmasına dikkat edilir.


© lezzetler.com tarif no:99348 | adı:Sebze Doğramada Kullanılan Araçlar | gönderen:Ayşe Şadiye Sultan | indirme tarihi:09.05.2024 - 06:29