Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BOOL KÖFTE ESKİŞEHİR


Eskişehir'deyiz Bool Köfte'de çiğ börek yemeğe geldik. Sahibi bizimle görüşmek istemedi; "bu tür işlerde işim olmaz" dedi ve görüşme talebimizi geri çevirdi, biz de görüşlerimizi yazalım dedik.
Çiğ börek istedik (çibörek) bir posiyonda 5 adet börek geldi, oldukça lezzetli idi porsiyon fiyatı 6 liraydı.
Çibörek Tatar'lardan gelme bir lezzet. Burada çibörek ustasının Tatar kökenli olması tercih ediliyor. Çibörek yapımında kıyma ve soğan karıştırılıyor ve pişirilmeden yani çiğ olarak yuvarlak ve biraz kalın açılmış hamurun yarım dairesine yayılıyor, diğer yarım daire üzerine kapatılarak kızartılıyor.
Çiböreğin dışında buraya özgü Balaban kebabı ve Ada Kebabı'da vardı.
Balaban kebabında ise; pidenin üzerine yoğurt gezdiriliyor üzerine biraz kuşbaşı et ile köfte bırakılıyor, domates sosu gezdiriliyor, üzerine pişmiş domates ve biberle servis ediliyor. Fiyatı 17,50 lira.
Bir de ada kebabı var; pidenin üzerine yoğurt gezdiriliyor, üzerine pişmiş ve şerit dilimlenmiş tavuk göğüs eti konuyor, onun da üzerine domates sos, pişmiş domates ve biber konarak servis ediliyor, bir nevi tavuk iskender gibi oluyor. Fiyatı 7,50 lira
Bunların dışında "elaltı" denilen biftek yemeği var. Acılı köfte, kaşarlı köfte, yoğurtlu köfte, sade köfte, gibi köfte çeşitleri, nohutlu pilav, tavuklu pilav, tombik, döner gibi ürünleri de var.
Yemekler lezzetli fakat porsiyonlar doyurucu değildi. Çalışanlar iyi niyetli ve güzel servis yaptılar. Teras katında açık havada havadar yerleri de var. İçirde bunalanlar yemeklerini burada yiyebiliyorlar.









© lezzetler.com tarif no:98888 | adı:Bool Köfte Eskişehir | gönderen:Banu Atabay | indirme tarihi:12.05.2024 - 05:39