Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SRİ LANKA ÇAYI


Bugünkü adıyla Sri Lanka (Seylan) adasında yetişen çaylardan üretilen Seylan çayı dünyada ve ülkemizde en çok tanınan ve kullanılan çay çeşitlerinden biridir.
Seylan çayı Sri Lanka ürünü çaylara verilen genel isimdir. Ne kadar yüksekte yetişirse o kadar kaliteli olan çay, hoş kokulu ve aromalı tadıyla ünlüdür. Hindistan’ın güneyinde yer alan ve 1947 yılında bağımsızlığına kavuştuktan sonra Sri Lanka adını alan Seylan Adası iklimi, bitki örtüsü, coğrafyası bakımından çay yetiştirmek için idealdir.
Geçmişte ülkemize daha çok İran, Irak, Suriye üzerinden kaçak yollarla sokulan ve kaçak çay olarak bilinen, ancak günümüzde resmi yollarla ithal edilen çayların başında gelir. Güneydoğu ve Doğu anadoluda en çok tüketilen çaydır.Yoğun demi ve farklı tad ve aromalarıyla beğenilen bir çay çeşididir.
Seylan yeşil çayları: Diğer yeşil çaylar ve kokulu oolonglar gibi daha az bilinen ve kendi karmaşık sınıflandırma sistemlerine sahip çaylardır. Sınıfların bazıları onları daha da karmaşık yapan alt bölümlere sahiptirler. Fazla çeşidi ile her zevke uygun bir çaydır.


© lezzetler.com tarif no:97661 | adı:Sri Lanka Çayı | gönderen:Saadet | indirme tarihi:15.05.2024 - 22:05