Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ENGİNAR YATAĞINDA PAZILI BALIK


1 demet pazı
7 adet enginar
3 adet çupra fileto
1 kase mantar
4 taze soğan
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı içi için eritilmiş margarin
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tutam dereotu
Yeterince tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı şeker

Enginarları yayvan bir tencereye diziyoruz. Bir kaseye 1 litre su, 1 çorba kaşığı un koyup çırpıyoruz ve enginarların üzerine döküyoruz. Yağını, tuzunu ve az toz şekerini ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Bir tencerede su kaynatıyoruz ve pazıları sapından tutup kaynar suya batırıyoruz. 1-2 dakika kadar tuttuktan sonra çıkarıyoruz ve soğuk suya batırıyoruz.
Çupra filetoları küçük küçük doğruyoruz ve bir kaseye koyuyoruz. Taze soğanı ve dereotunu doğrayıp ilave ediyoruz. Mantarları doğruyoruz. Domatesi ve biberleri de küp küp doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz, margarini döküyoruz ve karıştırıyoruz. yaprağı Hazırladığımız balıklı harcı içine koyup sarıyoruz. %80 oranında pişmiş olan enginarları ocaktan alıyoruz. Balıklı pazı sarmalarını enginar çanakları içine yerleştiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz, kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.


© lezzetler.com tarif no:93972 | adı:Enginar Yatağında Pazılı Balık | gönderen:şemsigül | indirme tarihi:05.05.2024 - 23:57