Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PORTAKALLI VE BİSKÜVİLİ KREMA


Krema için:
300 ml süt
200 gram çiğ krema
150 gram tozşeker
15 gram nişasta
5 gram yaprak jelatin
8 adet yumurta sarısı
1 adet çubuk vanilya
Yeterince Rendelenmiş portakal kabuğu
Bisküvi için;
120 gram margarin
120 gram pudraşekeri
4 adet yumurta akı
100 gram un
20 gram kakao
1 tutam Tuz
yeterince Süsleme için Frenk üzümü jölesi

Krema için sütü, uzunlamasına kesilmiş çubuk vanilya ve portakal kabuğu ile ısıtın. (Sütü kaynatmayın.) Ocaktan alıp içinden vanilyayı çıkartın. Nişasta, çiğ krema ve toz şekerle çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin. Tekrar ocağa alıp tel çırpıcı ile karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ocaktan alıp içine ılık suda yumuşatılmış yaprak jelatini ekleyip karıştırın.
Bisküvi için yumuşatılmış yağı, pudra şekeri ve bir tutam tuzu köpüklü ve parlak bir karışım elde edene kadar çırpın. Yumurta aklarını un ve kakao ile çırpın. Her iki karışımı birleştirip karıştırın. Krema sıkma torbası kullanarak karışımı yağlı pişirme kağıdı serili tepsiye 18 adet 9 cm’lik ince yuvarlak (Bisküvilerin çapları kullanacağınız kabın çapıyla aynı olmalıdır.) olacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 4-5 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın.
6 adet kaba sırasıyla hazırladığınız kremayı ve bisküvileri aktarıp son kata da frenk üzümü jölesini paylaştırın. Buzdolabında 4 saat beklettikten sonra krema ve jöle iyice donunca servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:93071 | adı:Portakallı ve Bisküvili Krema | gönderen:"o" | indirme tarihi:25.05.2024 - 00:59