Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MARMELATLI RULO KEK PASTA


3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 kase portakal marmelatı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı vişne suyu
400 gr çiğ krema
1 adet pasta tabanı
1 paket bitter çikolata

Rulo kek için yumurtaları toz şekerle köpüklü ve parlak bir karışım elde edene kadar çırpın. İçine unu ve 3 yemek kaşığı eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. Yağ sürüp unladığınız 30x35 cm kek kalıbına yağlı pişirme kağıdı serin. İçine hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Keki fırından çıkarttıktan sonra pudra şekeri serpilmiş parşömen kağıdının üzerine aktarıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra parşömen kağıdından ayırın. Kekin 1/3’ünü su, 2/3’ünü vişne suyu karışımıyla ıslattıktan sonra üzerine portakal marmeladı sürün. Alttaki parşömen kağıdının yardımıyla kekin ucunu kaldırıp (Sarma işlemine marmelatlı kekin dar kısmından başlayın.) rulo sarın.
Rulo sardıktan sonra parşömen kağıdıyla kenarlarını örtecek şekilde kapatıp alüminyum folyoyla sıkıca sarın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. (Marmelatlı rulo keki 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz.) Marmeletlı rulo kek soğuduğunda buzdolabından çıkartıp 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin.
Yüksekliği 6 cm ve çapı 18,5 cm olan derin kek kalıbının kenarlarına marmelatlı rulo kek dilimlerini dizin. Pasta tabanını yatay dilimleyin. Ayrıca birkaç adet üçgen dilim kesin. Üçgen kek dilimlerini yıldız şekli oluşturacak şekilde kalıbın altına yerleştirin. Çiğ kremayı 2 yemek kaşığı pudra şekeri çırpın. Kabın içine kremanın bir kısmını aktarıp vişne suyu ile ıslatılmış portakallı kek dilimlerini dizin. Üzerine kremadan sürüp kek dilimleri ile son katı kapatın. Elinizle üzerine hafifçe bastırarak sıkıştırın. Buzdolabında 4 saat soğutun.
Soğuduktan sonra vişne sulu marmelatlı rulo kek pastayı ters yüz ederek tabağa yerleştirin. Kalan kremayı krema sıkma torbasına doldurup pastanın üzerini çikolatalarla birlikte süsleyin.


© lezzetler.com tarif no:92125 | adı:Marmelatlı Rulo Kek Pasta | gönderen:uras | indirme tarihi:02.05.2024 - 11:29