Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TAVUK KÖFTELİ PİLAV


2,5 yemek kaşığı margarin
600 gram tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kurutulmuş domates
1 adet yumurta
2 su bardağı pirinç
10 dal maydanoz
Tuz

Küp küp doğranmış tavuk etlerini robota koyup üzerine, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru soğan, yumurta, kurutulmuş domates koyup, bütün malzemeler birbirine karışıp hamur gibi olana kadar robottan geçiriniz.
Robottaki, yumuşak bir kıvamı olan tavuk et hamurundan yuvarlak köfteler yapıp bir tabağa yerleştiriniz. Derin ve genişçe bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatınız.
Tencerede kaynamakta olan suya, hazırladığınız tavuk köftelerini elinizle teker teker dikkatlice koyunuz kapağı açık olarak pişiriniz.
Pişmiş tavuk köftelerini delikli kepçeyle ayrı bir tabağa çıkartınız.
Pilavı yapmak için tencereye 2 yemek kaşığı margarini koyup eritiniz. Üzerine 4 bardak tavuktan kalan su ve ilave edilmiş suyu (toplam 4 bardak olacak) koyup kaynatınız. Su kaynayınca pirinci içersine katıp karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız. Pilavı pişiriniz. Üzerine önceden pişirdiğiniz tavuk köftelerini diziniz. Tencerenin kapağını kapatıp hem pilavı dinlendiriniz hemde soğumuş tavuk köftelerinin yeniden ısınmasını sağlayınız. 10-15 dakika kadar dinlemiş pilavı ve ısınmış köfteleri büyükçe bir tabağa veya servis tenceresine aktarınız. Üzerini maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapınız.


© lezzetler.com tarif no:91205 | adı:Tavuk Köfteli Pilav | gönderen:gong | indirme tarihi:10.05.2024 - 01:35