Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


IZGARA KABAKLI BULGURLU PEYNİR SALATASI


Yarım su bardağı rendelenmiş Sütaş Klasik Beyaz Peynir
Yarım su bardağı rendelenmiş Sütaş Mihaliç Peyniri
2 adet kabak
Yarım demet karışık yeşillik (marul, roka, kıvırcık, fesleğen gibi)
1 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber

Sütaş Klasik Beyaz Peynir ve Sütaş Mihaliç Peyniri’ni rendeleyin. Kabakları soyacak yardımıyla uzunlamasına kesin. Bulgurları sıcak suda birkaç dakika ıslatıp şişmelerini sağlayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve kestiğiniz kabakları ilave edip maşa yardımıyla çevirerek 3-4 dakika pişirin. Çukur bir kapta nar ekşisi ve karabiberi çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karıştırmaya devam ederken zeytinyağını ilave edin. Karışık yeşillikleri elinizle kopararak salata kasesine alın. Üzerlerine pişirdiğiniz kabakları, bulgurları ve hazırladığınız sosu ilave edip elinizle karıştırın. Üzerine rendelediğiniz Sütaş Klasik Beyaz Peynir ve Sütaş Mihaliç Peyniri’ni ekleyip yeniden karıştırın. Izgara Kabaklı Bulgurlu Peynir Salatanız servise hazırdır.

Not: Izgara Kabaklı Bulgurlu Peynir Salatanızı dilerseniz yanında Sütaş Ayran ile servis edebilirsiniz. Sütaş Mihaliç Peyniri yerine Sütaş Eski Kaşar veya Sütaş Hellim Peyniri kullanabilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:90804 | adı:Izgara Kabaklı Bulgurlu Peynir Salatası | gönderen:Saadet | indirme tarihi:27.04.2024 - 21:28