Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TAVUKLU CEVİZLİ TEREYAĞLI BÖREK


150 gram Sütaş Tereyağı
1 su bardağı Sütaş Süt
1 adet bütün tavuk
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
3 adet yufka
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Karabiber
Sosu için:
Yarım paket Sütaş Süzme Peynir
1 su bardağı Sütaş Süzme Yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 adet kurutulmuş kırmızı biber

Tavuğu derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, defne yaprakları ve soğan ilave edip 45 dakika orta ateşte haşlayın. Sütaş Tereyağı’nı bir sos tenceresinde eritin. Haşladığınız tavuğun etlerini parmaklarınızla didikleyerek ayırın. Üzerlerine karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip elinizle karıştırın. Erittiğiniz Sütaş Tereyağı’nı bir kaba alıp üzerine Sütaş Süt’ü ilave edin. Fırın kabına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün. 1 adet yufkayı kabın içine kenarlarından taşacak şekilde serin. Üzerine tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp yufkanın her yeri ıslanacak şekilde dağıtın. Başka bir yufkayı ikiye bölün. Bir yarımını fırın kabının içine yerleştirin. Üzerine yeniden tereyağlı ve sütlü karışımın birazını alıp dağıtın. Yufkanın diğer yarısını da üzerine ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine hazırladığınız tavukların yarısını ve yarım su bardağı çekilmiş ceviz ekleyin. Üzerine yeniden bir yufkanın yarısını yerleştirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün, diğer yarım yufkayı da üzerine yerleşirip tereyağlı ve sütlü karışımdan sürün. Üzerine tavukların geri kalanını ve yarım su bardağı daha çekilmiş ceviz ilave edin. En alta koyduğunuz yufkanın taşan kısımlarını kenarlarından katlayarak böreğin üzerini kapatın. En üste tereyağlı sütlü karışımın geri kalanını dağıtın. Böreğin daha iyi pişmesi için bıçak yardımıyla kesin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Sosu hazırlamak için sarımsağı rendeleyin. Kurutulmuş kırmızı biberleri ince kıyın. Sütaş Süzme Peynir ve Sütaş Süzme Yoğurt’u derin bir kaseye alın. Üzerlerine kıydığınız kırmızı biberleri, sarımsağı ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Pişen böreğinizin üzerine sosunu döküp servis edebilirsiniz.

Not: Sosu hazırlarken Sütaş Süzme Yoğurt yerine Sütaş Sarımsaklı Yoğurt kullanabilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.10.2022


© lezzetler.com tarif no:90790 | adı:Tavuklu Cevizli Tereyağlı Börek | gönderen:Saadet | indirme tarihi:01.05.2024 - 12:45