Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KITIR PASTIRMALI PATATES SALATASI


1 kilo patates
20 dilim pastırma
4 çorba kaşığı sanayağ
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı kefir
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
2 çay kaşığı üzüm sirkesi
Deniz tuzu
Karabiber

Patatesleri yıkayıp içinde kaynar su dolu büyük boy bir tencereye koyup yumuşayana kadar pişirin. Patateslerin biraz diri kalması gerekiyor. Haşlanırken bir tanesine bıçağın ucunu sokun, kolayca giriyorsa pişmiş demektir. Ben yaklaşık 40 dakika haşladım.
Patatesler haşlanırken, pastırmaları iki seferde birer çorba kaşığı sanayağıyla birlikte bir tavada kıtırlaşana kadar pişirin. Bir kesme tahtasına koyup soğumalarını bekleyin.
3 diş sarımsağın üzerine biraz tuz serpip bir çatal yardımıyla püre kıvamına gelene kadar ezin. Orta boy bir karıştırma kabına püre haline gelmiş sarımsağı, hardalı ve üzüm sirkesini koyup bir çatalla hardal eriyene kadar çırpın.
Ardından üzerine mayonez, kefir ve iki çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın. Tadına bakıp tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Soğuyan pastırmaları bir bıçak yardımıyla kıyın.
Patatesler haşlandıktan sonra soğuk suyun içine alın ve dokunabileceğiniz kadar soğuduktan sonra elinizle kabuklarını soyun. Büyük küpler halinde kesip hala ılıkken hazırladığınız sosu, kıydığınız maydonozların ve pastırmaların yarısını üzerine döküp harmanlayın.
Servis tabağınıza aktarıp geriye kalan pastırma ve maydonozları da üzerine serpip ılıkken servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:90119 | adı:Kıtır Pastırmalı Patates Salatası | gönderen:AYŞEGÜL ALSAN | indirme tarihi:22.05.2024 - 05:34