Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MİLFÖY HAMURUNDA HOROZ BUDU DOLMASI


4 adet horoz budu
1 adet kabak
1 ader havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sana hamurişi
Yeterince tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Soğanlı Patates Sotesi İçin 2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz

İlk olarak horoz butlarımızı güzelce kemiklerinden ayırıyoruz ve bıçağımız yardımıyla kenarlarından keserek genişletiyoruz. Ardından üzerine sevdiğimiz baharatları, karabiber ve tuz ekliyoruz.
Ardından kabak ve havucumuzu güzelce rendeliyoruz. Soğanlarımızı yemeklik olarak doğruyoruz ve içlerine bir miktar sana yağı ekleyerek güzelce kavuruyoruz. Üzerine rendelemiş olduğumuz havucumuzuda ekledikten sonra bir miktar daha kavuruyoruz. Ardından kabaklarıda ekledikten sonra biber ve tuzunuda ilave ediyoruz. Tavamızın altını kapatıyoruz ve hazırladığımız harcımızı horoz butlarına (içlerine) paylaştırıyoruz. Daha sonra rulo yaparak kürdan yardımıyla kapatıyoruz.
Son olarak önceden 170 derecede ayarlamış olduğumuz fırınımızda horoz butlarımızı güzelce kızartıyoruz ve servisi sırasında yanına soğanlı patates püresi kullanıyoruz. Patateslerimizi güzelce soyuyoruz ve ince ince olacak şekilde doğradıktan sonra kızartıyoruz. Kızartma işlemi tamamlandığında süzgecimizde süzdürüyoruz ve yağlamış olduğumuz tavamızın içerisine piyaz şeklinde doğramış olduğumuz soğanlarımızıda ilave ederek soğanlarımızı kavuruyoruz ve kavurma işlemi tamamlandığında içlerine karabiber ve tuzunuda ilave ederek karıştırıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içlerine ince ince doğramış olduğumuz maydanozumuzuda serpiştirerek horoz butlarımızın yanında servis ediyoruz.




© lezzetler.com tarif no:88577 | adı:Milföy Hamurunda Horoz Budu Dolması | gönderen:filiz türe | indirme tarihi:20.05.2024 - 08:21