Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİKOLATALI KALP KURABİYE


Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
125 gram sana klasik
2 su bardağından biraz az un
1 paket vanilya
80 gram bitter çikolata
Yarım paket kabartma tozu

Öncelikle un, şeker, sana yağı ,yumurta ve vanilyayı bir yoğurma kabında karıştırarak başlıyoruz. Karışımımız iyice karıştıktan sonra çok sert olmayan hareketlerle hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun orta sertlikte bir kıvama gelmesini sağlıyoruz. Daha sonra hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.Un serptiğimiz tezgahta hamuru merdane yardımı ile yarım parmak kalınlığında açıyoruz. Kalp şekilli kurabiye kalıbı yardımı ile hamuru şekillendirerek kesiyoruz. Ardından kurabiyeleri fırın kağıdı serdiğimiz ya da önceden hafifçe yağladığımız tepsiye diziyoruz. tepsimizi 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırına sürüyoruz kurabiyelerimizin hafifçe pembeleşmesini bekliyoruz ve fırından alıyoruz.
Kurabiyeler pişerken bizlerde çikolatayı parçalayarak bir kaseye dolduruyoruz. Sıcak su dolu bir kaba kaseyi koyarak çikolataları benmari usulü eritiyoruz. Piştikten sonra fırından aldığımız ve soğuttuğumuz kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya banıp kalbin bir tarafının çikolata kaplanmasını sağlıyoruz. Çikolatalı kurabiyeyi yağlı kağıt üzerine dizerek donmasını bekliyoruz. Çikolata iyice donduktan sonra çikolatalı kalp şeklinde kurabiyelerimizi servise sunabiliriz.


Fotoğraf "ayser" tarafından gönderildi. 21.07.2014


© lezzetler.com tarif no:87384 | adı:Çikolatalı Kalp Kurabiye | gönderen:mülazım bey | indirme tarihi:04.05.2024 - 06:30