Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİFTLİK PİLAVI


1 küçük havuç
1 su bardağı taze iç bezelye
2 adet dolmalık biber pişmiş (yoksa konserve)
1/2 su bardağı mantar
2,5 su bardağı pirinç (500 gram)
4,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa su)
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış dereotu

1) Havucu iyice temizleyip zardan daha ince doğrayıp 15 dakika haşlayarak süzdürünüz. Biberi aynı şekilde doğrayıp 8 dakika haşlayıp süzdürünüz. Mantarı aynı şekilde doğrayınız.
2) Bir tencereye tereyağını koyup eritiniz. Dereotu hariç bütün malzemeyi ilâve ederek 2 dakika sote yapıp bir kenara ayırınız.
3) Pirinci temizleyip bir tencereye koyarak üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar ılık su ile doldurup içine 2 çorba kaşığı tuz ilâve ediniz ve karıştırıp 2 saat suyun içinde bekletiniz.
4) Aynı tencerede pirinci kırmadan ve dökmeden karıştırarak 4-5 defa suyunu süzdürüp yıkayınız ve bir süzgece çıkarıp suyunu tamamen süzdürünüz.
5) Bir tencereye yağı koyup, kızartınız. Pirinci ilâve ederken orta ateşte bir kevgirle altüst karıştırarak 4 dakika kavurunuz.
6) Sonra tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ederek 4 dakika kuvvetli ateşte kavurup 1 kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak fırında veya ağır ateşte 17 dakika pişiriniz.
7) Ateşten alıp 20 dakika dinlendirdikten sonra hazırlanan malzemeyi ve dereotunu ilâve edip karıştırarak servis yapınız.


© lezzetler.com tarif no:85964 | adı:ÇİFTLİK PİLAVI | gönderen:im | indirme tarihi:07.05.2024 - 03:34