Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIYMALI KARADENİZ PİDESİ


Hamur icin:
1 fincan sivi yag
1 fincan yoğurt
1 fincan süt
1 adet yas maya
2 adet küp seker
Tuz
Aldigi kadar un
Ic Malzemesi:
500 gr. kiyma
Domates
Biber
Sogan
Tuz ve karabiber
Üzeri icin:
1 adet yumurta sarisi
Tereyagi

Öncelikle, sivi yag, yoğurt, süt, yas maya, seker ve tuz iyice karistirilir ve azar azar un eklenerek, kulak memesi kivaminda hamur elde edilir. Mayanin gelmesi icin ilik bir yerde dinlenmege birakilir.
Sogan ince küp seklinde dogranir ve birazcik sivi yag ile cok hafif ateste kavrulmaya birakilir. Soganlarin rengi dönmege basladiginda kiyma eklenir. O arada Domateslerin kabugu soyulur ve minik minik küp dogranir. Biberlerin tohumu alinir ve kücük kücük dogranir. Kiyma suyunu salmaya basladiginda domates ve biber de eklenerek, arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandirilip pismege birakilir. Ben kiymanin tam suyunu cektirmiyorum kuru olmasin diye, hafif sulu birakarak atesin altini kapatiyorum.
Hamurdan limon büyüklügünde parcalar koparilir. Un yardim ile uzun sekilde acilir.
Ortasina gelecek sekilde kiymali harcinizi koyun.
Hamuru iki tarafindan kapatarak, kapali pide sekli verin. Yarim ay seklinde degil, hamurun uclari ortada birlesecek ve kapatilan yerler belirgin olmamasi icin hamuru biraz birbirine yedirin.
Hazirladiginiz pideleri tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürün, ben susam da ekiyorum sevdigimiz icin arzuya göre susam yada küncü de eklenebilir. 200 C firinda psmege birakin. Firindan ciktiktan sonra üzerine tereyag sürün ve afiyetle yiyin.


© lezzetler.com tarif no:84796 | adı:KIYMALI KARADENİZ PİDESİ | gönderen:Hü_L_ya | indirme tarihi:07.05.2024 - 16:43